Followers 0

Kako najbolje do Sofije?

402 posts in this topic

Ja sam hteo ovde da pitam sledece. Idem preko lavli agencije u Sofiju na dan. Čega treba da se pazim tamo, šta treba da vidim, da li je voda za piće, kao i pošto su magneti u Sofiji ? Koliko će mi trebati da imam para kod sebe da me ne bi cimali na grani. Hvala svima.

12 hours ago, djukili92 said:

Ja sam hteo ovde da pitam sledece. Idem preko lavli agencije u Sofiju na dan. Čega treba da se pazim tamo, šta treba da vidim, da li je voda za piće, kao i pošto su magneti u Sofiji ? Koliko će mi trebati da imam para kod sebe da me ne bi cimali na grani. Hvala svima.

Hm, pa slicno ti je kao i ovde, ne mogu da se setim nicega posebnog za sta bi trebao da se pazis. Osim ono standardno, pazi se dzeparosa itd. :biggrin: Voda je ok, mozes uvek da kupis flasiranu, cena je oko o.6 lv (30 centi) za 1.5l. Ne znam za magnete, ali mislim da nisu vise od 2-5lv.

Sto se razgledanja tice, smatram da je ovaj blog pokrio najbitnije:
https://putovanjazasvakoga.blogspot.rs/2015/07/sofija-sta-posjetiti-u-prijestonici_10.html
https://putovanjazasvakoga.blogspot.rs/2015/07/sofija-sta-posjetiti-u-prijestonici_14.html

Takodje imaju jako lepe parkove.

Metro je odlican, imaju dnevnu kartu od 4lv koja vazi i za autobuse i tramvaje, pa uzmi to ako planiras da dosta obilazis. Obicna Metro karta je 1.6lv, inace.

Na granici me nikada nisu pitali za novac.

1 hour ago, brightly said:

Hm, pa slicno ti je kao i ovde, ne mogu da se setim nicega posebnog za sta bi trebao da se pazis. Osim ono standardno, pazi se dzeparosa itd. :biggrin: Voda je ok, mozes uvek da kupis flasiranu, cena je oko o.6 lv (30 centi) za 1.5l. Ne znam za magnete, ali mislim da nisu vise od 2-5lv.

Sto se razgledanja tice, smatram da je ovaj blog pokrio najbitnije:
https://putovanjazasvakoga.blogspot.rs/2015/07/sofija-sta-posjetiti-u-prijestonici_10.html
https://putovanjazasvakoga.blogspot.rs/2015/07/sofija-sta-posjetiti-u-prijestonici_14.html

Takodje imaju jako lepe parkove.

Metro je odlican, imaju dnevnu kartu od 4lv koja vazi i za autobuse i tramvaje, pa uzmi to ako planiras da dosta obilazis. Obicna Metro karta je 1.6lv, inace.

Na granici me nikada nisu pitali za novac.

Hvala puno !

Pozdrav, ima li neko informaciju kako najlakse i najjeftinije do Sofije, obzirom da je direktan voz ukinut? Da li postoji neki voz iz Dimitrovgrada, pa da se preseda?

Hvala!

Pogranični voz Dimitrovgrad-Katolina Zapad ne saobraća. 

Voz Niš-Dimitrovgrad imaš nekoliko polazaka dnevno pa stopiraj do Sofije nije daleko možda sat i po pokupiće te sigurno neko.

Možda iz Dimitrovgrada imaju mini busevi ili neki vidi prevoza do Sofije nazovi pa pitaj bus stanicu u Dimitrovgradu.

Beograd-Sofija autobus Niš Ekspress

Često naše agencije organizuju izlete do Sofije za jako male pare možeš da stigneš do Sofije iskoristiš prevoz u jednom pravcu ako ti se uklapa termin polaska.

Edited by easy rider

od nisa do sofije ima bus, 1300 din u jednom pravcu.

a sto se zeleznica tice, po ovom "jesenjem" redu voznje, trebalo bi da bude iscepkano sve beograd-nis-dimitrovgrad-sofija, tako je bilo pre mesec dana kada sam se vracao iz turske. kako to izgleda, moze se videti ovde.
http://p.bdz.bg/s/o/sofia-dimitrovgrad-sv-sofia-0103-31051809-09122017-7525.pdf

Edited by raikkonen

Zdravo :-)!

Znate li koliko je povratna bus karta Beograd-Sofija? Ne bih vozom.

Ili neka redovna kombi linija?

Koliko cesto ima bus BG-Nis i Nis-Sofija? 

Ne znam da li ima direktno bus iz Beograda do Sofije:unsure:

A iz Nisa ti ide Nis express.Do Nisa imas polaske iz BG-a relativno cesto,pa iz Nisa do Sofije.

Pogledaj na sajtu Laste i Nis express-a cene i vremena polazaka.

Ima direktan bus, Florencia bus (linija Sofija-Firenca).

Iz BG krece oko 4 ili 4:30, po redu voznje stize u Sofiju oko 12, karte se mogu kupiti online i krecu se od 20 do 27€. Iz Sofije za BG, tj. FZ krece u 14:30, ako me secanje dobro sluzi.

Sto se linije Nis-Sofija tice, prevoznik je Nis Express (Matpu), imaju 2 polaska dnevno. Secam se da Nis - Sofija  ima u 16:30, putuje stize se u 21:30; cena karte je 1350 din. Ima jos jedan polazak, ujutru. SO-NI ima u 7:30 i nekad popodne, cena karte je 24 leva.

Polasci iz Sofije su sa autobuske stanice Serdika, koja se nalazi izmedju zeleznicke i glavne autobuske stanice.

Edited by Rocky8

Od novog reda vožnje za 2017/2018 uvodi se voz Dmitrovgrad- Sofija sa polaskom u 15:35 h. Iz Sofije 08:40h ( Bugarsko vreme pomeriti za +1h ).

On 12/10/2017 at 9:12 AM, easy rider said:

Od novog reda vožnje za 2017/2018 uvodi se voz Dmitrovgrad- Sofija sa polaskom u 15:35 h. Iz Sofije 08:40h ( Bugarsko vreme pomeriti za +1h ).

On i sad vozi, samo su malo pomerili polazak iz Dimitrovgrada. Direktan Beograd - Sofija vozi samo na leto, od 15.6. do 17.9.

On 12/11/2017 at 10:46 AM, RaxCherrych said:

On i sad vozi, samo su malo pomerili polazak iz Dimitrovgrada. Direktan Beograd - Sofija vozi samo na leto, od 15.6. do 17.9.

Dnevni ili nocni?

Kako god, propast! Nemamo direktan voz sa Rumunijom, susednom zemljom. Sramota! Ostacemo samo na unutrasnjem saobracaju, a i to...

Da li postoji voz Nis-Sofija i da li se isplati u odnosu na bus?

Da li bus koji dolazi u Sofiju staje na autobuskoj stanici koja je na 8 km od aerodroma? gledao sam na mapi takva je neka udaljenost, e da li je to ta stanica pitam se samo? :smile:

Bus staje na stanici koja je odmah do glavne zeleznicke stanice. Im metro stanica tu a do aerodroma se stize sa plavom linijom M2.

14 hours ago, mveruovic said:

Bus staje na stanici koja je odmah do glavne zeleznicke stanice. Im metro stanica tu a do aerodroma se stize sa plavom linijom M2.

hvala na informaciji :wub:

Planiram da krenem do Sofije stopom iz Podgorice,kako bi stigao 17. Aprila na aerodrom najkasnije do 17h.
Sto mi savjetujete kojom putanjom?

Uh, pa nastopiraces se do tamo..
Preko Berana i Pazara do Kraljeva, pa posle preko Krusevca do Nisa, pa ka Bugarskoj. Ne verujem da imas bolju opciju.

Danas uveden u sezonski saobraćaj međunarodni brzi voz 1491 Beograd/Sofija.

40 minutes ago, easy rider said:

Danas uveden u sezonski saobraćaj međunarodni brzi voz 1491 Beograd/Sofija.

Koji je sve samo ne brz :smile:

Inace, dobra vest - ipak jos jedna dodatna opcija za prevoz izmedju ova dva grada.

1 hour ago, jms_uk said:

Koji je sve samo ne brz :smile:

Inace, dobra vest - ipak jos jedna dodatna opcija za prevoz izmedju ova dva grada.

B ( Brzi ) je oznaka za tarifski rang voza i zato se zove B ( brzi ) zbog tarifskog ranga voza a ne zbog brzine. Ne staje u manjim mestima i samim tim skraćuje vreme putovanja a udubnost i komfor je na većem nivou nego u Regio ili putničkim vozovima. :smile:  Ako si mislio zbog brzine svi naši vozovi treba da saobraćaju brže i železnice budu brže ali zbog loše infrastrukture nažalost to nije moguće.

Tarifski rang voza : PT-putnički voz IC-Inter City RE-regionalni voz ICS-Inter City Srbija B-brzi voz

Preporučujem odlazak u Sofiju vozom, naročito mladim ljudima koji nigde ne žure. Prvo što je avanturistički trip  a drugo za jako male pare dobijete prevoz skoro za džabe. A nema boljeg prevoznog sredstva od voza.

Edited by easy rider
ispravka

1 hour ago, easy rider said:

B ( Brzi ) je oznaka za tarifski rang voza i zato se zove B ( brzi ) zbog tarifskog ranga voza a ne zbog brzine. Ne staje u manjim mestima i samim tim skraćuje vreme putovanja a udubnost i komfor je na većem nivou nego u Regio ili putničkim vozovima. :smile:  Ako si mislio zbog brzine svi naši vozovi treba da saobraćaju brže i železnice budu brže ali zbog loše infrastrukture nažalost to nije moguće.

Da, znam [jos iz perioda JŽ] da se odnosi na vrstu voza, a ne na brzinu - samo sam hteo da napomenem da put na toj ruti dosta traje [videti moj post na ovoj temi iz juna prosle godine].

Da, slažem se,  ali za uživanje kroz Sićevaćku klisuru što sporije to bolje :smile: