Posted January 11, 2012 Može li mi neko pomoći u sledećem problemu: Želim da kupim cipele iz Overland(Budapest), međutim, oni (naravno) ne šalju robu van granica Madjarske. Napisali su mi da se obratim rođacima ili prijateljima iz Mađarske, kako bi oni preuzeli robu, ali ja u Mađarskoj nemam nikoga... Cipele koštaju 25000 ft (80-ak EUR)... Kome da se obratim da ih kupi i pomogne mi da ih se "dokopam", što pre??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 ima bas na mestu gde sam ja kupio moju plazmu...imaju ga jer sam gledao u njega pre 5 dana. Posalji im mail i trazi da ti ostave....veoma su poslovni i pouzdani. Btw, oni vracaju 22% AFA-u. U mediamarkt katalogu ga nema a kod njih dobijas pun povrat od 27% nazad... Ali koliko se secam imaju milion LG televizora pa verujem da imaju i ovaj... http://www.edigital.hu/Plazma_televizio/LG_42PT353_Plazma_Televizio-p245458.html?bid=&partner=10002 E pa znam ja za ED, ali mi nije bilo jasno ni sa prevodiocom u Chromeu da li imaju trenutno ovaj tv u Segedinu ili nemaju. Ovaj znak uzvika me bunio. A što se tiče izbora TVa, ovde košta 500e, dakle uštedeću oko 150e, a izabrao sam ga zbog odličnog HD plejera u njemu. A naša jadna televizija je jadna na bilo kom tv-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Bio znak uzvika i za moj pa ga imali za obecanih 179.999,oo Za taj znam jer sam bas na njemu uporedjivao slike sa Panasonicom...bio i neki Grunding. Stoji im na polici u radnji tako da, sem ako nisu bas imali navalu na taj model.... Najbolje im emajliraj i osiguraj da te ceka. Imas da stanes odmah pored radnje, u samom je centru. Moja preporuka nakon miliona sati vrsljanja po forumima.... Panasonic plazma. Ova serija G30 je sa gedzetima koje ima u sebi mnogo ispred konkurencije za relativno pristojne pare. Ukoliko bi izbegao nasu carinu dobijas ga za 440eur a kod nas je 89.000din i to samo na jednom mestu....ima i za preko 100 000 u "renomiranim radnjama" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 sori na duplom postu ali ja sam juce postao tata pa jos dolazim sebi (kad vec nemam kome drugom da dodjem) Čestitamo, neka je sa srećom! Slobodno pitaj nas iskusnije roditelje sve što ti nije jasno oko novog člana porodice. Tu smo da pomognemo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Hvala . Samo da se opasuljim, i da mi dodju beba i supruga pa cemo da krenemo sa pitanjima i potpitanjima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Prvo i osnovno dok ne dodju.... dobro se naspavaj jer posle krece :party: :party: :dance: :cryy: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 @Dacia Da bude ludje narucio sam TV u MediaMarkt-u i uredno me je cekao ali sa cenom od 200.999 Ft dok im je u prospektu i na sajtu cena 179.999. Ja tamo, Tv tamo ali cena 70 eur veca a kazu da je to akcija koja pocinje od 10.01. Sreca da sam imao na papircetu i podatke od ED jer sam tamo planirao da kupim navigacije tako da sam (prethodno sam pogledao na sajtu i pisalo da imaju i TV i navigacije na stanju) otisao i sva sreca imali su Panasonic. Jedina mana je sto je povracaj AFA-e tek posle 6 dana al ok. Revnosno sam pratio postove Wolf-a, posto sam bio zainteresovan za kupovinu istog TV-a. Hteo bi da dodam nekoliko stvari koje sam saznao u medjuvremenu: - Za razliku od Wolfa, samo dan posle sam uzeo TV u MediaMarktu, po rezervisanoj ceni od 179990HUF. Dobio papire za povracaj AFE od 27% i jos jednu mogucnost povratka poreza preko Global Blue sistema, koji moze mislim da se realizuje i u Beogradu, Raiffeisen banka, ali je iznos manji otprilike 18%. Inace, povracaj poreza moze da se izvrsi po principu koji je i Wolf zamislio, odlazak do granice, overa papira i povratak nazad do radnje istog dana. - O ED nemam povoljno misljenje, posto sam dva puta pokusavao da obezbedim rezervaciju pomenutog TV-a, nedelju dana sam pripremao dolazak, dogovarao da me ceka TV i dan uoci polaska za Segedin, dobio sam informaciju da ga trenutno nemaju na stanju?!? Inace sto se AFE tice, kao sto je Wolf naglasio mora da se ceka minimum 7 dana, a u roku od 90 dana od overe papire na granici, mora se doci do prodavnice da bi se dobio povracaj poreza. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 1. Inace, povracaj poreza moze da se izvrsi po principu koji je i Wolf zamislio, odlazak do granice, overa papira i povratak nazad do radnje istog dana... 2. Inace sto se AFE tice, kao sto je Wolf naglasio mora da se ceka minimum 7 dana... Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 Hteo je reci da Mediamarkt daje povracaj odma a tacka 2. tj. preduzece ED daje tek nakon 6 dana. Ja sad i ne mogu da se setim ali mislim da je akcijski katalog koji sam dobio u mediamarktu bio bas dan nakon mog dolaska, tj da je akcija po ceni od 179.999Ft bila od sutra E sad, mislim da se ne isplati davati razliku u cenu Global Blue...na povracaj AFA-e od 150eur oni uzmu 50tak. Pa isplati se provozati se do Segedina i nesto uzeti za 30tak evra pored potrosenog benzina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 I sada mi tek kažete da preko Global Blue-a dobijam manje. A ja već preuzeo u Raiffu. Ostao sam kraći za 30tak evra. A dobro znam za ubuduće. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 Wolf, Mislim da ti je sada ovo nebitno ali novi katalog vazi od 5.januara 2012. http://flyer.redblue.de/H/MM/BD/0201HHV1/H_MM_BD_0201HHV1.pdf Samo da dodam jos, da za razliku od tebe mi nisu progledali kroz prste, placena carina 10% po preracunatoj carinskoj tarifi, iako je u 2012, carina na TV iz EU 6% (onda mora da se angazuje spediter ako sam dobro razumeo) pa onda i PDV 18%. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 Pozdrav svima i hvala na korisnim informacijama. Sledece nedelje planiram da odem do Segedina i pazarim nesto tehnike. Zanima me da li imate neki uvid u stanje u mediamarktu, ili gledate samo ono sto je u akcijskom katalogu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 veliki je mediamarkt... ima bas svasta. Ti katalozi koje oni izbacuju su bukvalno stoti deo onoga sto se tamo nalazi. Mada, ruku na srce....mislim da su za nijansu jaci sa cenama od ostalih. Evo mi katalog u rukama....jeste od 05.01. a mi bili 03.i04.01. :psuje: Sve bi to bilo ok da mi nisu mailom rekli da je cena TV na akciji 179.999 ...samo zaboravili sitnicu da akcija nije u toku... idiJoti.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 Znam da su malkice jaci, ali ovo vracanje AFA-e mi je bolje, posto kazete da moze odmah nakon pecata na carini. Cudi me da nema uvid u stanje svih televizora. Pises im na madjarskom ili engleskom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 Znam da su malkice jaci, ali ovo vracanje AFA-e mi je bolje, posto kazete da moze odmah nakon pecata na carini. Cudi me da nema uvid u stanje svih televizora. Pises im na madjarskom ili engleskom? Najbolje da im pises na madjarskom, ako ga znas, ja sam pisao na engleskom. Bilo je povuci, potegni ali na kraju zavrsismo posao. Sto se tice cena one su u globalu povoljne, kada govorimo o Media Marktu. Nema ponude svih televizora, na sajtu, jer je radnja ogromna, sa mnostvom raznih proizvoda od baterija, sijalica, do tv i frizidera, pretpostavljam da je tesko sve brzo azurirati. Politika firme je verujem, da katalogom informisu potencijalne kupce o snizenjima odredjenih proizvoda, a sva ostala obavestenja mogu se dobiti preko telefona. Naravno na madjarskom, postoje pojedinci koji znaju engleski, ali dok ih nadju u radnji.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 Pozdrav svima Nov sam na forumu, do sad sam procitao sve Vase postove ali bih ipak zamolio neke od prisutnih da mi malo opsirnije prenesu utiske iz Hatara i Tompakera sto se tice cena proizvoda, posto moja supruga i ja planiramo uskoro da idemo u malooo veciii shoping Konkretno me najvise zanimaju proizvodi tipa :sirevi,kobasice,kulen,cureci medaljoni,kafe, kako im se krecu cene, i sta se moze naci od kucne hemije i kozmetike ? Odgovori ce zaista znaciti, stoga hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 Ne vredi,morao sam da se registrujem...Kao prvo,pozdravljam sve ucesnike ovog foruma.Ja prosto ne mogu da verujem kolike su razlike u cenama TV-a kod nas i u Madjarskoj?!Supruga i ja smo poceli da razmisljamo o kupovini LED televizora kod nas,ali sam slucajno naleteo na ovaj forum i sad makar ne otisao nikada do Madjarske i ne kupio nikada tv,ovde ga necu kupiti!Procitao sam 10-ak prvih i 10-ak poslednjih stranica vaseg(naseg )foruma i usao sam donekle u tematiku(afa,carina i sl.).Par stvari me zanima,a cini mi se da nisam pronasao.Ako je bilo,pa se ponavljam,prastajte.Neko rece da kod carinika obicno moze da se prodje,ako se gurne kafena.Sta je kafena?50 evra? Ako budemo isli do Madjarske,to ce biti tek za mesec-dva.Mozda ce nas ici i vise i svi cemo ici namenski,da kupimo po tv,recimo.Namenski,znaci samo zbog toga i samo tada.E,sada,zanima me afa povracaj.Posto cemo ici samo tada,zanima me da li neko sa foruma ide redovnije i da li je bilo price da,recimo,taj neko ko ide redovno,pokupi od nas,koji idemo namenski,te potvrde za afa povracaj i da ih tamo unovci? Primer,uzeo sam tv za 500 evra,afa mi je 100 evra.Da ne bih isao ponovo,nadjem se sa nekim ko ide cesce,on mi da,recimo,80 evra,ja mu dam papirce i svi zadovoljni.Prakticno mu sa tih 20-ak evra platim put ili bar deo puta, Jos ako bi bilo vise nas koji smo isli namenski i nas par mu damo potvrde i svakome od nas neka uzme po 20-ak %,verujem da bi svima tako nesto odgovaralo? Ja sam inace iz okoline Bg-a.Da li je bilo ovakvih predloga i da li neko vidi neku manu ovome? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 U vasem slucaju najbolja solucija je da povracaj AFA-e odradite u nekoj od poslovnica Global Blue ili ostalih tax free kompanija (koliko sam upoznata kod nas to radi Rajfajzen banka). Problem je u tome sto na papirima za povracaj koje cete overiti na granici pisu vasi podaci...sve iz pasosa je prepisano u AFA formular. Iz tog razloga, ako se vracate u Madjarsku po pare u prodavnici koja vam vraca novac morate na uvid da date sve papire i vas pasos kao ispravu za indentifikaciju. Ja sam pitala ,cak i svercere na granici, da li moze da neko drugi pokupi AFU....ali kazu da je to neizvodljivo da jedan covek za npr 3-4 osobe podigne novac. Mene je to takodje zanimalo jer nam je povracaj AFA-e bio tek nakon 6 dana ali smo odlucili da iduce nedelje lagano odemo po svojih 150eur...Ako nista, dobar razlog da zapalimo iz Beograda na 2 dana :dance: Kafena je 50 ojra.... I svi kazu da prolazi. Cak je i moj otac (covek od 67 godina) pitao koliko....receno mu je koliko stavi. Bio je pripremljen na tarifu i neopisivo kratko se zadrzao na granici. E sad, za manje nabavke se to ne isplati ...meni za TV od 570e (440e neto) bi se itekako isplatilo.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 Moze li neka informacija o cenama decije opreme tipa pampers pelene kolica .......ili neki sajt za proveru istih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 Niko ne zna za neki pet shop nalik pet centru kod nas? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 wolfbgd Zahvaljujem na odgovoru.Ukoliko resimo da krenemo put Segedina,sigurno cu imati jos pitanja za vas u vezi sa objektima gde se uzima tehnika,mozda i na koji mail bismo mogli da rezervisemo(narucimo)odredjeni tv i sl.Ali,otom-potom.Jos jednom,hvala na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 Moze li neka informacija o cenama decije opreme tipa pampers pelene kolica .......ili neki sajt za proveru istih Link Niko ne zna za neki pet shop nalik pet centru kod nas? Link Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 ilegalac hvala,hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 Neko je napisao da moze da se uradi rezervacija u mediamarktu. Ja sam im pisao, brzo su odgovorili, ali sem cene i kolicine na stanju rekli su mi da ne mogu da rezervisem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2012 Hvala ilegalac hvala !!!!!!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites