Posted January 2, 2014 Pocetkom novembra smo opet u Lisabonu. Ovaj put idemo autom do Seville. Isli bi kontinentalnim delom Portugala i Spanije jer cemo se vracati uz obalu. Da li je neko isao putem preko mesta : Beja, Serpa, Aracena.... Da li ima razloga za pauzu i sta ima da se vidi,proba,kupi...usput... Savet svima.... Ukoliko prelazite granicu ovom marsrutom OOOOObavezno napuniti goriva do vrha na poslednjoj pumpi u Portugalu jer do Sevilje ne postoji pumpa koja radi posle 19h. Da ne kazem da smo presli u Spaniju negde oko 22.00 a na poslednjoj crti sa gorivom bili u nekim sumetinama 80km od Sevilje. Bilo je stisni gas samo kada auto krene u nazad... lol:: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 Ja vam savjetujem i posjetu Portu Predivan je grad! Lisabon mi se isto svidio, samo sam imao malo vremena da ga istražim, ali Porto ću preporučiti svima rado Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2014 ako neko zna kako najbolje preci granicu sa Spanijom,gore na severu,provincia Galicia...kupio sam interrail 3 dana vazi (kupljen u BG) i kontam da sa tim mogu da se vozim do granice,nisam siguran da li postoji ogranicenje za vozove ili mogu da koristim svaki tip (ako je neko furao interrail-om kroz Portugal nek kaze ) a sa druge strane konekcije sa Spanijom,Vigom i Santiago De Compostelom su ocajne...Do Viga i nekako ali veza Vigo-Santiago ako neko ima neki savet ili link bio bih zahvalan! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2014 Za sve vas koji planirate u Portugal - Ryanair je uveo letove u svim mogućim kombinacijama između Fara, Porta i Lisabona. U ovom prvom promotivnom periodu su prilično jeftini, a gotovo uvek su više isplativi nego kada se ide vozom, posebno na relaciji Porto-Faro. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2014 Pozdrav ljudi!Polako cu poceti da prelistavam ovu gigantsku temu, ali rekoh da postavim pitanje, mozda ima neko kratko i jednostavno resenje.Nikada nisam putovao avionom pre, treba da idem u Portugal na volonterski kamp sam u Avgustu. Kamp je druga polovina Avgusta, u Bragi, sa tim sto bih ja zeleo da pre toga obidjem malo Portugaliju. Cene koje sam video na sajtu www.jeftinekarte.rs, za povratnu kartu do Lisabona ili Porta su 250+ eura.Da li je moguce naci neku kombinaciju za nize, nesto do 200 eura, moze li neko da odgovori? Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2014 (edited) Teško ćeš šta naći super povoljno za Portugal u avgustu jer je to baš sezona.TAP Portugal, avgust, Zagreb ili Beograd - Lisabon , povratna od 230 eura pa navišePogledaj Easy Jet Beograd - Milan - Lisabon Edited May 14, 2014 by stevancelinac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2014 Pozdrav svima.Ima neko dobru cenu za putiz Skopje ili Solunado Faro ili Lisabona ?Datumi (25-28 jun polazak)Povratak za 2 nedelje.Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2015 Pozdrav, precesljala sam citavu ovu temu i druge koje se ticu Portugala, i hvala na tako izdasnim opisima i savetima. Putujemo sledeće nedelje u Porto na 2 dana sa posetama Bragi i Aveiru (ne znam da li je ovo preambiciozno? odnosno da li ćemo onda uskratiti sebi dozivljaj Porta). Zatim idemo u Lisabon na 5 dana. Plan je da obilazimo Sintru jedan čitav dan (ili je potrebno 2?) i dilema je da li vredi posetiti Cascais? Ili možda bolje Coimbru ili Tomar? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2015 (edited) Nisam bio u Portou, ali, nekako mi zvuci mnogo da u 2 dana strpate 3 grada.Sto se tice Sintre, preporucujem kao obavezno da se obidje Quinta da Regaleira(ulaz je najjeftiniji, a jedno je od boljih mesta) i poneki od zamkova. Mi smo bili u Parque e Palácio Nacional da Pena i bilo nam je sasvim dovoljno za jedan dan. Dvorac je lep i ima prelep park. Savet je uzeti neku "srednju" cenu ulaznice, koja valjda ne ukljucuje i unutrasnjost samog dvorca, rekao bih da nema nista specijalno da se vidi unutra za tu razliku u ceni.Naravno, verujem i da je sve ostalo jako lepo, ali, mi nismo imali vise vremena. Ako resite da ostanete i 2 dana, sigurno necete pogresiti. Edited July 7, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2015 ja bih za prvi put sve dane spucala na porto i lisabon (+ okruženje) Pozdrav, precesljala sam citavu ovu temu i druge koje se ticu Portugala, i hvala na tako izdasnim opisima i savetima. Putujemo sledeće nedelje u Porto na 2 dana sa posetama Bragi i Aveiru (ne znam da li je ovo preambiciozno? odnosno da li ćemo onda uskratiti sebi dozivljaj Porta). Zatim idemo u Lisabon na 5 dana. Plan je da obilazimo Sintru jedan čitav dan (ili je potrebno 2?) i dilema je da li vredi posetiti Cascais? Ili možda bolje Coimbru ili Tomar? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2015 Pozdrav, precesljala sam citavu ovu temu i druge koje se ticu Portugala, i hvala na tako izdasnim opisima i savetima. Putujemo sledeće nedelje u Porto na 2 dana sa posetama Bragi i Aveiru (ne znam da li je ovo preambiciozno? odnosno da li ćemo onda uskratiti sebi dozivljaj Porta). Zatim idemo u Lisabon na 5 dana. Plan je da obilazimo Sintru jedan čitav dan (ili je potrebno 2?) i dilema je da li vredi posetiti Cascais? Ili možda bolje Coimbru ili Tomar?Za Sintru je dovoljan jedan ceo dan. U Cascais idite obavezno, pre ili posle Cascaisa obiđite najzapadniju kopnenu tačku Evrope rt Cap de Rocu, idu autobusi na ovoj relaciji. Bragu pod obavezno, a isto tako i Aveiro i Coimbru. Imate i jako lep grad blizu Porta, Gimaraeš. Ma ceo Portugal je prelep Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2015 Meni od ovih pomenutih gradova, za jednodnevni izlet:1. Aveiro (jbg ipak ima divnu plažu na 10km i puno vode u samom gradu, zato mi prednjači u odnosu na 2, 3 i 4. mesto)2. Gimaraeš3. Koimbra4. Braga Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2015 Da li je neko putovao u Portugal vozom iz Srbije ( naravno bilo bi i vise presedanja) i da li se isplati? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2015 Da li je neko putovao u Portugal vozom iz Srbije ( naravno bilo bi i vise presedanja) i da li se isplati?Ne isplati se novcano sigurno, da nadjes na celoj relaciji najjeftinije karte izidje te preko 160e, a avion imas od 120e. Al opet druga strana je sto ces vozom videti mnogo lepih krajolika i upoznati mnogo ljudi. Pa sad na tebi je da biras. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2015 (edited) ja bih za prvi put sve dane spucala na porto i lisabon (+ okruženje) Friške informacije (stare tek par dana o iskustvu iz Portugalije) - 6 noći u Lisabonu, 3 u Portu i zatim još jedna noć na aerodromu u Lisabonu.Put do tamoAvionom od Beograda do Lisabona preko Minhena.Da li je neko putovao u Portugal vozom iz Srbije ( naravno bilo bi i vise presedanja) i da li se isplati?Nisam, ali verujem da košta više i traje značajno duže od aviona. Ako želiš svojevrstan roadtrip samo napred, ali ako ciljaš samo Portugaliju mislim da je veoma neisplativo.Smeštaj u Lisabonu http://www.lisboacamping.com/ Vrlo lep kamp, relativno blizu Belema i centra Lisabona. Cena za dvoje i manji šator je 22 € za dan što je bilo značajno povoljnije od hostela (čak i dormitori). Kamp je direktno povezan sa dve autobuske linije 750 - od/do Oriente železničke stanice preko Benfike i 714 - od/do centra Lisabona preko Belema.Od aerodroma do kampa se može doći na dva načina: malo teži - oko jedan kilomenetar peške do Avenida do Brasil pa 750 ili nešto lakši - metro do Oriente železničke pa bus 750. Najlakši je svakako taxi, ali to nije zanimljivo Cena prevoza kada se kupuje u busu je 1.8 €. Upotrebom Viva Viagem kartice samo jedna vožnje je 1.4 € dok se kartica može (čitaj mora) koristiti pri upotrebi metra isuburban vozova. Kartica se može kupiti na automatima na metro ili železničkim stanicama i košta 0.5 €. Kartica se može dopuniti i koristiti kao Zapping kada je cena vožnje 1.25 €. Na železničkim stanicama sam mogao dopuniti 2, 4, 5, 6... € dok je na metro stanici bilo moguće dopuniti tek 5, 10 i 15 €. Uzgredno, poklanjam 5 (da dobro ste videli, ne jednu, ne dve nego pet) ovih kartica. Mislim da su tri klot dok na dve ima po jedan evro. Zainteresovani nek se jave na pp. u Portu, odnosno Vila Nova de Gaia http://www.orbitur.com/campsite-orbitur-madalena. Još lepši kamp blizu plaže. Cena za dvoje i manji šator je 19 €. Kamp je direktno povezan ca centrom Porta autobusom 916 dok vožnja traje oko 50 minuta (pre svega zbog mnogo stanica). Cena vožnje u Portu je 1.85 € samo za jednu vožnju.Do i od Porta smo išli vozom (u jednom smeru IC u drugom Alfa - oba su vrlo dobra). Ako se karta kupi 5 i više dana unapred cena može biti i 40% jeftinija! Karte se unapred mogu kupiti i preko sajta http://www.cp.pt/passageiros/en/Sa specijalnom cenom povratna za jednu osobu može biti i 30 €.U nastavku više o doživljajima, šta posetih, gde jesti itd Edited July 16, 2015 by sofra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2015 (edited) Sto se smestaja u Lisabonu tice, preporucio bih agenciju LxWay. Mozete ih naci i na FBu. Imaju dosta stanova koje izdaju. Jako su korektni i ljubazni. Hoce malo i da pregovaraju u vezi cene, najbolje kontaktirati ih direktno i pitati sta imaju da ponude. Svi stanovi su im jako lepo uredjeni i nalaze se uglavnom u centralnim gradskim cetvrtima. To je jos jedna opcija, pored vec navedenih kampova, koji su malo dalje od grada, hostela u centru, koji su jako dobri, ili hotela, koji su uglavnom skuplji. Stan u centru grada(Alfama, Bairro Alto) moze da se nadje vec za 40-50 evra, u avgustu, npr. Poneki njihovi stanovi se mogu naci i na Airbnbu. Edited July 16, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2015 E dobro ste se organizovali Zaboravih da napomenem da je tokom leta u Bragi i Gimaraišu nepodnošljivo toplo, te da ne treba nikako iće tad, presedne čoveku razgledanje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2015 (edited) Preporučujem i sajt http://www.custojusto.pt/ Ko ne zna portugalski, neka koristi mogućnost automatskog prevođenja. S obzirom na to da smo kasnili sa organizacijom puta, airbnb je u tom trenutku imao svega par stanova u Lagošu koji nam nisu odgovarali zbog lokacije, pa sam očajna počela da tražim alternative. Slična situacija je bila i na drugim sajtovima, poput homeaway, wimdu itd. i ne znam ni sama kako sam naletjela na ovaj pandan srpskim Halo oglasima. Izbor je ogroman! Treba biti strpljiv i pregledati pažljivo sve oglase. Za dva dana smo našli savršen stan u samom centru starog grada, trosoban, oko 70-ak kvadrata, 3 terase, wifi, mašina za pranje suđa i veša, toster, kuvalo i ostali kuhinjski aparati, za svega 29e noćenje! Na airbnb je najjeftinije noćenje bilo 55e dok je cijena u ho(s)telima varirala 40-65e. Kome bude bila potrebna preporuka za stan u Lagošu, tu sam za kontakt. Edited July 25, 2015 by awinaken Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2015 Preporučujem i sajt http://www.custojusto.pt/Bravo za custojusto.Imate na isti fazon u PT i http://olx.pt/imoveis/casas-de-ferias/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2015 (edited) Zanimljivo Van teme je, ali samo da konstatujem da se najpoznatiji sajt u Brazilu za besplatne oglase, prodaju i izdavanje i svasta nesto zove bomnegocio.com i ima isti logo kao ovaj custojusto. Ocigledno da je isti vlasnik. Zapravo, od pre nekoliko meseci, taj sajt vise i ne postoji, jer se ujedinio sa sajtom slicnog karaktera - olx Edited August 3, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2015 (edited) Ovo je najjeftiniji rentacar u Portugalu. Leti doduse nijedan nije ludacki jeftin: http://www2.interrent.com/cms/pt/en/car_rental.jsp Medjugradski prevoz je u Portugalu dosta skup, narocito voz. Vozovi su inace odlicni, a ni busevi nisu losi, a benzin je preskup, kao i putarine -- dobro se preracunajte. Cao! Treba mi najjeftinija kompanija za rentiranje auta u Lisabonu. Da li je ovo jos uvek aktivno, site im ne radi? Edited October 20, 2015 by Duya quote fix Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2015 Probaj http://www.economybookings.com/, oni su agregator, ume se naći dosta povoljnije nego na individualnim agencijama. Koristio sam ih dva puta i baš dobro i povoljno prošao, doduše nekoliko meseci unapred. Sad sam probao 4 dana u novembru s lisabonskog aerodroma i cene su nešto džabana (30€ za gradski auto za 4 dana, bez osiguranja!). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2015 OK, ja gledam Jul 3 - 10, 2016. Interesuje me koliko ce kostati. Prvi put idem na jug, ne znam da li se moze obilaziti bez kola ili je auto neophodan? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2015 Imam povoljniju opciju od one koje nudi http://www.economybookings.com/. Sad sam gledala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2015 dosta toga će ti biti uskraćeno ako nemaš auto. naročito ako ideš da obilaziš plaže.OK, ja gledam Jul 3 - 10, 2016. Interesuje me koliko ce kostati. Prvi put idem na jug, ne znam da li se moze obilaziti bez kola ili je auto neophodan? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites