Posted December 30, 2013 Ја бих волео да име није мењано. Не због тога што је избачено "Србије", већ што је избачено Име. Да се звао Клуб Путника Бачки Моноштор, сметало би ми да сте избацили Бачки Моноштор из имена. Ако већ неће остати "Србије", предлажем да се онда да име "Бачки Моноштор". А и боље звучи едит: Сад нешто рамишљам, па мислим да би можда било боље да буде само "Моноштор", да се не ограничавамо географски! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 Како би било да се име промени у „СРПСКИ КЛУБ ПУТНИКА“ ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 @Relja Ne znam ni sam koliko smo kombinacija provrteli. Slažem se da ime nije baš inventivno, ali nam je i dalje delovalo bolje od svega drugog što nam je palo na pamet. Plus se lepo poklapa sa adresom sajta i minimalno* razlikuje od prethodnog imena @geravodeli Ma daj, Tajo, da li zaista pitaš? Možeš ga videti na www.klubputnika.org, mada vidim da se ne slažeš sa tim da je to i vrsta časopisa (makar nekonvencionalnog). Doduše, mogao bih dodati da NUNS i UNS prepoznaju sajt kao online medij, ako ti to išta znači. * po našem slobodnom uverenju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2013 Kao sitan forumaš koji je sa par postova možda pomogao/odmogao nekome, imam mišljenje ( Here, he is coming, my Lord:) Da, upravo činjenica da naši postovi grade forum i kako je neko na forumu već pomenuo "stavite na kantar i vidite šta ste dobili a šta ste izgubili od Kluba.." imam odgovor: prvo sam dobijao, a onda sam davao. Gubio nisam do momenta kada je pokrenut projekat Putnička kuća II. Tada je osvanula tema tipa " Odabrali smo Granadu, već je to gotova stvar, ali eto vi kažite gdje biste voljeli da bude putnička kuća...". Osjećao sam da nema prostora za prijedloge i da se gubi vrijeme i takva vrsta kvazirasprave mi je bila besmislena.Onda se nešto počelo dešavati i oko prevoza do Budimpešte, ništa posebno ali mutno. Sada ovo sa imenom. Čini mi se da neke boli to što osjećaju da nisu dio procesa a daju se Klubu u određenoj mjeri. Lično, baš me zaboli ima li imena "Srbija" ili ne. Ono što me boli je što niko neće da kaže istinu, ne razumijem zašto. Činjenica je da se ime "Srbija" u zvaničnom nazivu bilo kojeg udruženja se može koristiti samo uz odobrenje određenog regulacionog tijela. Ne možete se tek tako registrovati naziv u "Klub putnika Srbije".Možda i možete, ali po defaultu ste s one strane Zakona od početka. Bez obzira, bilo bi fer da svi oni kojima ne leže posljednja dešavanja osnuju neki drugi klub. Neki drugi sajt, forum. A, to nije lagan posao. Do tada, ostajem ovdje, učestvujem ali sa puno većim oprezom. I čekam da se pokrene bolja priča, s koje god strane došla. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2013 Onda se nešto počelo dešavati i oko prevoza do Budimpešte, ništa posebno ali mutno. Da li bi bio raspoložen da nam objasniš ovu svoju tvrdnju? Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2013 Da, upravo činjenica da naši postovi grade forum i kako je neko na forumu već pomenuo "stavite na kantar i vidite šta ste dobili a šta ste izgubili od Kluba.." imam odgovor: prvo sam dobijao, a onda sam davao. Gubio nisam do momenta kada je pokrenut projekat Putnička kuća II. Tada je osvanula tema tipa " Odabrali smo Granadu, već je to gotova stvar, ali eto vi kažite gdje biste voljeli da bude putnička kuća...". Osjećao sam da nema prostora za prijedloge i da se gubi vrijeme i takva vrsta kvazirasprave mi je bila besmislena.Onda se nešto počelo dešavati Ovo je upravo ono što veliki deo nas misli. Nemaju svi članovi pravo odlučivanja ni ne treba, ali ljudi čline klub. Informacije, tekstovi, ceo forum je zajedničko delo mnogo ljudi. Akcije takođe. Slažem se s Bjutijem. Nemamo članske karte i dokaze pripadnosti sem pokojeg simbola, emocija i entuzijazma. Do sada su se odluke donosile uglavnom konsenzusom i ovo je nagli zaokret u odnosu na to. To je zasmetalo svima. @Chivitli Pitanja su neprijatna, što je izazvano viškom amocija, ali nisu niski udarci. Gore je što adekvatnih odgovora nema, bar ne zasada Mislim da će vreme i budući događaji pokazati ispravnost donesenih odluka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2013 Svim članovima Kluba putnika (Srbije) želim sve najbolje u Novoj godini! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2013 Sa emocijama je teško diskutovati. Žao mi je što te prethodni odgovori nisu adekvatno zadovoljili, ne znam kako mogu da ponudim bolje. Probaj da pročitaš temu ponovo kasnije, kad se emocije malo smire, sa odstojanja, možda ćemo se bolje razumeti, iako se ne moramo složiti. I zapitaj se, da si ti stvorio ovo mesto, da imaš i dalje velike ambicije za njega, ulažeš u njega svakodnevno puno vremena, da li bi prihvatio da tvoji planovi zavise od svih koji su ikada tuda prošli, ostavili neku informaciju, nešto pomogli itd, ili bi strateške planove pravio samo sa onima koji ulažu u to mesto jednako vremena? Pitanje je retoričko, ne moraš odgovarati, mada se i drugi mogu isto zapitati. Bojim se da se aktivno druženje meša sa aktivnim radom, a zbog pravljenja dogovora o planinarenju ispada da organizaciju vodi neka apstraktna skupština forumaša... Inače, sajt i organizacija su mnogo veći od foruma. Srećna Nova godina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 1, 2014 Mene interesuje hoće li se (i u kom smislu) menjati preambula? Jer, ako je svrha menjanja imena Kluba stid od reči "srbije" u nazivu - to je jedno; ako je ime promenjeno da bi se putem autošovinizma dodvorili drugim nacijama u okruženju - onda je to drugo; ali ako je Klub evoluirao prirodnim putem prevazilazeći okvire jednog geografskog prostora i samim tim postajući opšte dobro svih - bez obzira na geografsko poreklo, e onda je red da se bar u preambuli sačuva pravilno zabeležen istorijat Kluba i tako oda počast onima koji su učestvovali u njegovom radu tih prvih godina. Možda bi to smirilo neke strasti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 1, 2014 @Indijanac: Nemamo preambulu, ali imamo opis organizacije. Kada se bude završio posao oko nove verzije sajta, taj opis će svakako sadržati i istorijat, gde će biti rečeno odakle je i od koga Klub potekao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 ja sam iz crne gore i iskreno obadvije opcije imena kluba su u redu,koristim i koristicu informacije odavde kako god se zvao,reklamiram ga svuda i nastavicu tako bez obzira na ime kluba.za mene je ovo najbolji sajt za putovanja koji sam nasao i adminima svaka cast sto su ga napravili.normalno da i bez clanova klub ne bi bio to sto jeste, ali mislim na vrijeme koje trose na njega im ostavlja za pravo da se malo vise pitaju srecna vam svima nova godina i da bude u njoj puno lijepih putovanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 Не умем сам да обришем налог, па молим неког од администратора да то уради. Хвала и срећно у даљем раду! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2014 Tužno, nepotrebno, bezlično.... KP 0 points KPS 12 points Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2014 KP 0 points KPS 13 points Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2014 Evo da i ja dodam nešto iako se često ne oglašavam, ali me je ovo dotaklo. Kao i neki događaji ranije, ali nisam tada reagovao. Član sam na forumu od 2007. godine i slobodno mogu reći da mi je promenio život. Upoznao sam mnogo divnih ljudi, podržavao klub, prevodio rečnik, ulagao u njega, ali iznad svega, doživljavao ga kao nešto svoje i govorio svima u zemlji i van nje o njemu sa entuzijazmom. I odlično se sećam trenutka kada je u meni prvi put "puklo". Bilo je to pre dva planinarenja, čini mi se, kada smo prvi put dobili priliku da kroz anketu glasamo o lokaciji planinarenja. I posle tog glasanja, onog nameštanja rezultata jer je bilo nerešeno. Posle toga je moje osećanje krenulo silaznom putanjom, ali sam i dalje tu. Broj članova je znatno narastao od kada sam prvi put napisao post i jasno je da se klub razvijao. Iskreno sam zahvalan administratorima na nekim hrabrim potezima koji su to omogućili. Ne umanjujem vaše preče pravo odlučivanja, ali sa ovom promenom imena ne mogu da se složim i smatram da nije bila potrebna (barem iz onih razloga koje ste naveli). Uroše, Marko i Lazare želim vam puno sreće u budućem radu, ali obratite više pažnje na ljude koji čine ovaj forum iz koga je sve i nastalo. Uvek ste imali podršku najvećeg dela članova, ali izgleda da vam odavno to nije više potrebno. Pozdrav svima... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Ni mene bas nisu ubedili razlozi za promenu imena. Ne zato sto mi smeta sto se ne pominje Srbija, ne smeta mi, i razumem sta se ovom promenom zelelo postici, ali ne mislim da ce imati efekta niti da je bilo potrebe da se menja. Sa druge strane se slazem da se preuvelicava promena imena, nema veze kako se zove, vazno je sta je. Ime je samo konvencionalna apstrakcija. Nije mi se svidelo ni kada je bio promenjen domen sa engleskog na srpski naziv, ne svidja mi se ni ovo, ali nema veze. Ni na koji nacin nece uticati na moju skromnu aktivnost na forumu. Vazni su odnosi medju ljudima, a ne imena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Član sam na forumu od 2007. godine i slobodno mogu reći da mi je promenio život. Lepo je to čuti. Samo, ne znam da li ti je forum promenio život time što se zove ovako ili onako, ili možda nečim drugim. Primećujem taj trend kod mnogih koji su pisali o ovoj temi. Sve one dobre stvari koje smo pokrenuli nam se, doduše, priznaju - kad već mora, jebi ga, tu su pa su tu - ali eto, sve to nije ni blizu dovoljno, naša nedela mnogo su veća. Da vidimo, otkad smo promenili ime udruženja, optuženi smo za: krađu para od Putničke kuće, mutne radnje oko prevoza za Budimpeštu, nameštanje glasanja za planinarenje. Čitam i mislim, gospode bože, kakvi su se to ljudi ovde okupili, i da li sam ja tome nekako doprineo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 KP 0 points KPS 14 points Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Član sam na forumu od 2007. godine i slobodno mogu reći da mi je promenio život. Lepo je to čuti. Samo, ne znam da li ti je forum promenio život time što se zove ovako ili onako, ili možda nečim drugim. Primećujem taj trend kod mnogih koji su pisali o ovoj temi. Sve one dobre stvari koje smo pokrenuli nam se, doduše, priznaju - kad već mora, jebi ga, tu su pa su tu - ali eto, sve to nije ni blizu dovoljno, naša nedela mnogo su veća. Da vidimo, otkad smo promenili ime udruženja, optuženi smo za: krađu para od Putničke kuće, mutne radnje oko prevoza za Budimpeštu, nameštanje glasanja za planinarenje. Čitam i mislim, gospode bože, kakvi su se to ljudi ovde okupili, i da li sam ja tome nekako doprineo? Jesi, ti si osnivač udruženja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Član sam na forumu od 2007. godine i slobodno mogu reći da mi je promenio život. Lepo je to čuti. Samo, ne znam da li ti je forum promenio život time što se zove ovako ili onako, ili možda nečim drugim. Primećujem taj trend kod mnogih koji su pisali o ovoj temi. Sve one dobre stvari koje smo pokrenuli nam se, doduše, priznaju - kad već mora, jebi ga, tu su pa su tu - ali eto, sve to nije ni blizu dovoljno, naša nedela mnogo su veća. Da vidimo, otkad smo promenili ime udruženja, optuženi smo za: krađu para od Putničke kuće, mutne radnje oko prevoza za Budimpeštu, nameštanje glasanja za planinarenje. Čitam i mislim, gospode bože, kakvi su se to ljudi ovde okupili, i da li sam ja tome nekako doprineo? Lazare, ovakva tvoja reakcija nije na mestu. Ovo je prvi post za više od 6 godina koji sam napisao, a da sadrži neku kritiku. I mislim da nije napisan u svađalačkom tonu. Ja ne pišem često - između ostalog i zato što pišem samo kada imam nešto pametno da kažem, a kada kažem stojim iza svake svoje reči! Moje pohvale nisu tek onako napisane nego znače baš to što i piše. Kao i kritike. Tvoju poslednju rečenicu smatram ličnom uvredom i dokazom da nisi u stanju da prihvatiš drugačije mišljenje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Uroše, Marko i Lazare želim vam puno sreće u budućem radu, ali obratite više pažnje na ljude koji čine ovaj forum iz koga je sve i nastalo. Uvek ste imali podršku najvećeg dela članova, ali izgleda da vam odavno to nije više potrebno. Vlado, hvala na podršci i pohvalama. Veruj da itekako obraćamo pažnju na stavove i osećanja članova. Odluka o promeni imena i dizajna sajta (biće uskoro) nije došla preko noći, već posle nekoliko godina (!) razmišljanja, dogovaranja, vaganja različitih opcija, diskusija, pa i krvavih svađa. Na kraju smo shvatili da je promena nužna ukoliko želimo da postanemo veći i uticajniji medij. Naravno, svaka promena nosi rizik pogoršanja, ali bez promena ne može doći do poboljšanja. Slažem se i da su ovaj sajt i ova zajednica potekli od foruma. Međutim, shvatili smo da ukoliko zaista želimo da širimo naše ideje i kulturu koju ovde stvaramo, forum nije ni blizu dovoljan. Želimo da napravimo -- ovo je dugoročni plan, za sada je možda bolje reć san -- regionalni centar za putničku i putopisnu kulturu. Takav Klub bio bi relevantna i potpuno nezavisna institucija, kakve kod nas skoro da ne postoje. Kao i do sada, imali bismo izdavačku produkciju, samo na mnogo višem nivou. Kao i do sada, sve finansije bile bi transparentne, promovisao bi se crowdfunding i otvorene licence, samo bi to dopiralo do više ljudi. Verujemo da je takav Klub potreban našem društvu i celom Balkanu, i verujemo (nadamo se, kladimo se) da ova zajednica ima snage da u to izraste. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Uroše, Marko i Lazare želim vam puno sreće u budućem radu, ali obratite više pažnje na ljude koji čine ovaj forum iz koga je sve i nastalo. Uvek ste imali podršku najvećeg dela članova, ali izgleda da vam odavno to nije više potrebno. Vlado, hvala na podršci i pohvalama. Veruj da itekako obraćamo pažnju na stavove i osećanja članova. Odluka o promeni imena i dizajna sajta (biće uskoro) nije došla preko noći, već posle nekoliko godina (!) razmišljanja, dogovaranja, vaganja različitih opcija, diskusija, pa i krvavih svađa. Na kraju smo shvatili da je promena nužna ukoliko želimo da postanemo veći i uticajniji medij. Naravno, svaka promena nosi rizik pogoršanja, ali bez promena ne može doći do poboljšanja. Slažem se i da su ovaj sajt i ova zajednica potekli od foruma. Međutim, shvatili smo da ukoliko zaista želimo da širimo naše ideje i kulturu koju ovde stvaramo, forum nije ni blizu dovoljan. Želimo da napravimo -- ovo je dugoročni plan, za sada je možda bolje reć san -- regionalni centar za putničku i putopisnu kulturu. Takav Klub bio bi relevantna i potpuno nezavisna institucija, kakve kod nas skoro da ne postoje. Kao i do sada, imali bismo izdavačku produkciju, samo na mnogo višem nivou. Kao i do sada, sve finansije bile bi transparentne, promovisao bi se crowdfunding i otvorene licence, samo bi to dopiralo do više ljudi. Verujemo da je takav Klub potreban našem društvu i celom Balkanu, i verujemo (nadamo se, kladimo se) da ova zajednica ima snage da u to izraste. Hvala Uroše! I hvala na pojašnjenju. I dalje mislim da je promena imena preuranjena, ali to je moje mišljenje. Ideja vam je lepa i ambiciozna i nadam se da će uspeti. Samo vas molim da razmotrite opciju češćeg davanja smernica kuda to klub ide kako ljudi ne bi bili zatečeni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Svaka ti je je na mestu...ALI, (evo ti ga sad!)... ono što ipak izdvja ovaj forum je KVALITET sadržaja, i nikakva forma/izgled samog sajta tu ne doprinosi "značaju". Budite i dalje "beznačajan sajt" ali držite nivo! Čemu širenje uticaja ako izgubide kvalitet ? Jedan pravi, kvalitetan oglas/info zalepljen na tarabu vredi MNOGO više od kojekakvih šupljih & ispraznih, fensi sajtova (kojih ima koliko 'oćeš) i koji ne vrede ni 3 piš. boba... Ipak su ovde na okupu putnici, a ne turisti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Odakle ideja da nas briga za kvalitet, već samo za formu? Naravno da je kvalitet najvažniji! Što naravno ne znači da sajt treba da ostane zaglavljen u vremenu Vlado, hvala na sugestiji, slažem se da neke stvari treba bolje iskomunicirati Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Hvala Uroše! I hvala na pojašnjenju. I dalje mislim da je promena imena preuranjena, ali to je moje mišljenje. Ideja vam je lepa i ambiciozna i nadam se da će uspeti. Samo vas molim da razmotrite opciju češćeg davanja smernica kuda to klub ide kako ljudi ne bi bili zatečeni. Slažem se u potpunosti! Trudićemo se da ubuduće dajemo jasnije smernice. I naravno da je kvalitet sadržaja najvažniji. Radićemo na tome da sadržaj bude sve kvalitetniji i kvalitetniji, ali u isto vreme želimo da forma sajta bude ozbiljnija, vizuelno pismenija i više u skladu sa savremnim Webom. Znate, mi smo malo opsesivni manijaci i sve ovo radimo posvećeno, iskreno, zaljubljenički, iz ideala Molimo vas samo za malo strpljenja i dobre volje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites