Vize za izlazak iz Srbije?

238 posts in this topic

Ti si izgleda u tih 5000 cim ti ne smeta ipodrzavas takve.Meni smeta npr sto zbog takvih neko mora mene da zaustavi i zadrzava.

Pa bas i nije ponavljanje jer u postu nisi naveo da si drzavljanin Australije.

Kakve veze ima da li sam ja licno drzavljanin Australije?

Ne vredi, slabo kapiras...  :music:

Ti si izgleda u tih 5000 cim ti ne smeta ipodrzavas takve.

Priznaj da je to jedini razlog koji uspevas da smislis zbog koga bi neko mogao da se protivi krsenju ljudskih prava. 

Netreba krsiti nicija prava al najbolje resenje bi bilo da se za azil resi u roku od mesec dana i da se laznim azilantima zabrani izlazak u EU na 5, 10 godina. Kao sto ti zabrane kad napravis neki veci prekrsaj. Ovako je samo mucenje svih.

Ukinuo bi im pasose sto da ne,pola od njih ga je dobilo na lepe oci,pola od njih sazidase kuce od toga,idu tamo pljuju mene i tebe i ocrne nas,pa se vrate ovde i traze prava i pomoc.nzm kojom logikom moze tako,pljujem te i ocrnim kao naciju a kad popusim tamo dodjem opet kod tebe i molim te za pomoc,a zbog mene cela nacija da ispasta i svakom iznad glave da stoji znak pitanja gde god da krene,sankcionisati 1000 takvih visokim kaznama pa ce one 4000 da sednu i razmisljaju dal im se isplati

Poenta je da u pravnoj drzavi (a samo takva bi imala pravo da svoje azilante naziva laznim) ne bi smela da postoji razlika izmedju zakona, uredbi i izjava nadleznog drzavnog sluzbenika sa jedne strane i prakse sa druge strane.

Dabome, ali mi ne živimo u pravnoj državi. :)Zato se moramo prilagođavati, organizovati i pomagati jedni drugima, mi sami, neovisno od države i njoj uprkos, čemu uostalom i služi Klub putnika.

A ja ocekivala da ce posle "ne zivimo u pravnoj drzavi" nastavak da glasi "zato se moramo boriti za nju"...

Svako se bori za sebe, drzava mi nista nije dala da bih prstom mrdnuo za istu. Ovi koji se kao "bore" za drzavi primaju i dobre plate za to iako koliko vidim je samo guraju u propast

@babaroga

Kako možeš da bilo kome ukineš Pasoš ?

Problem Azilanata je dvosmeran i nije ni malo jednostavan. On se rešava sistemski, regulativama ali i efikasnom administracijom. Do pre nekoliko godina Belgija je bila Raj (ne zbog love toliko, koliko zbog kilave administracije koja je trajala i do 6 meseci), u poslednje 2 to su Nemačka i Švedska. Nakon dobijenog negativnog odgovora svaki Azilant dobija zabranu ulaska u tu zemlju od 2-5 godina. Francuska je juče stavila Kosovo na listu zemalja 'sigurnog porekla' tako da žitelji Kosova neće moći da traže Azil u Francuskoj. Čeka se da to isto uradi Nemačka sa Srbijom.

@Sybarite

Potpuno jasno i logično !

Ovde nije problem ulazak u drugu zemlju već  izlazak iz svoje, što je definitivno apsurd.

'Naši' su izabrali opciju Samokažnjavanja (zlo koje manje boli i koje je generalno manje) vodeći se procentima, kako bi sredinom Januara Izveštaj E.Komisije bio pozitivan. Do tada .... ostajemo Banana, gde se inače nalazimo posledjnih 20 i nešto godina.

Miščević je dodala i da pozivno pismo koje državljanin Srbije dobija iz inostranstva mora biti overeno, ali je istakla da to nije nikakva komplikovana procedura.

pa i nije da nije komplikovana procedura, posebno sto izlazemo domacina cimanju do opstine, placanju takse za overu, a u nekim slucajevima domacin mora da dokaze svoje prihode, da je platio porez, da ima stan u svom vlasnistvu itd.

Njima i nije cilj da zaustave pojedinačne izlaske iz zemlje već ORGANIZOVANE. To je u Srbiji već nekoliko godina BIZNIS !

situacija u jednom selu u Srbiji...gospodja, srpske nacionalnosti (da ne bude zabune da samo manjine i juzni susedi traze azil) ali cisto sumnjam da je i osnovnu skolu zavrsila, prica kako joj je lokalni 'boss' rekao da u SveCkoj traze Srbe, da cim tamo dodjes i prijavis se za taj neki azil oni ti daju stan, dzeparac i kurs jezika (sve za dzabe) pa posle 6-12  meseci i posao...uzalud sam ja njoj objasnjavala da na ovom svetu nema nista besplatno, da je to sto radi nelegalno da moze da dobije zabranu ulaska u EU...jos me je optuzila da sam ja zavidna na tome sto ce ona da uspe u zivotu i sto ima jedinstvenu priliku da joj taj Boss za par stotina evra sredi da zivi u obecanoj zemlji  :o  jer ne bi on nju lagao  :?

i taj Boss ce biti bogatiji za koji evro, g'dja ce da bude deportovana, a svi mi drzavljani kolektivno da snosimo posledice  nono

Govoreći o merama koje sprovode srpske vlasti, Miščević je rekla da je i ona, kao i svi drugi gradjani Srbije, nedavno na domaćem graničnom prelazu morala da pokaže povratnu avionsku kartu i, kao razlog putovanja, dnevni red sastanka na koji je pozvana u Briselu

"To je trajalo dvadesetak sekundi i time smo normalno završili", rekla je ona, napominjući da su takve mere nužne kako bi se izbegla mogućnost suspenzije vizne liberalizacije za gradjane Srbije.

Miščević je dodala i da pozivno pismo koje državljanin Srbije dobija iz inostranstva mora biti overeno, ali je istakla da to nije nikakva komplikovana procedura.

Izvor

Ovo neka neslana šala?

Па, јел био задовољан погранични полицајац дневним редом састанка?

А није имала дипломатски пасош код себе?

Мислим, кад те овако ко будалу лаже неко ко треба да предводи те "европске интеграције", шта да очекујеш од других...  :shockkk:

Pasos oduzmes isto onako kao sto oduzmes pasos kriminalcu da nebi pobegao iz zemlje od sudjenja,i taj koji je trazio azil treba krivicno da se goni,jel ima rata u Srbiji? Jel mi Srbi ugnjetavamo Rome,Albance itd...jel imaju svi pravo na skolovanje u Srbiji,jel imaju pravo narad? Imaju,al oni nece to daces mu sva prava a on ce otici i reci kako si stoka jer misli da ce ga tamo zagrliti i plakati zajedno sa njim zbog problema,e pa nece vratice ga kod nas koji ne valjamo i opet da mu das sva prava i pasos

Kaze dobiju zabranu ulaska za tu zemlju,sto ne dobije za celu eu.Ostani duzan drzavi neplacenu kaznu saobracajnu,ili porez pa idi da izvadis nov pasos dal ces ga dobiti,juce mozda prvo sam morao da uplatim drzavi sto dugujem pa onda pasos.a azilant ima pravo da sere po drzavi koja mu je dala pasos i da dovodi u pitanje sve nas a mi nemamo pravo ostom da ga uzmemo sa 10 godina zamrzavanja na pravo da ga opet izvadi,gde je logika tu.

I jos kaze da pismo mora da bude overeno. Recimo, i za vreme viza , kao i sada (proverila na sajtu Ambasade Italije), ne mora da bude overeno, treba da bude popunjeno i uz kopiju licne karte.

Sto se tice povratne karte i para to su me do sad skoro uvek pitali na granici(doduse Nemackoj) ali za pozivno pismo nikad.. I sad sta ja trebam da cimam svoju verenicu koja radi od 8 do 6 da posle posla mrtva umorna ide po nekim kurcevim opstinama da mi overava neko kurcevo pismo da bih ja mogao da dodjem!!! @Babaroga sa tobom se slazem u svemu u pravu si skroz... ODUZMES PASOS,NOVCANA KAZNA ili ZATVOR...

Зашто Хрвати и Босанци немају проблем са азилантима??Јели Србија толико прљава земља??Зашто Цигани само траже азил??

Kucam na googlu "vraćeno 650 ljudi sa granice", prvi post koji izlazi je za vraćanje hrvatskih navijača kod Šida, a drugi post je https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=8250.msg113136#msg113136 i babareebu-ov "relevantni podatak"... ;D

Čoveče, mediji su pisali kad je 2011. godine vraćeno 50 ljudi za 3 nedelje, a sad ne pišu o 650 ljudi za 7 dana...Da je to relevantan podatak naslovne strane bi bile ispunjene time...

pre neki dan moj drug je vracen sa granicnog prelaza Srpska Crnja od strane naseg policajca. Naime moj drug je krenuo u Temisvar na dvodnevni izlet svojim kolima. Imao je zeleni karton, osiguranje, validan pasos ispunjen silnim pecatima i vizama. Policajac ga je vratio jer nije imao dokaz gde ce prespavati u Temisvaru. Odstampan mejl sa rezervacijom sa sajta booking.com je odbijen jer nije validan. Po recima policajca jedino je validno ako ima pecat i vaucer turisticke agencije. Boze gde mi zivimo

Znaci pocelo je  :psuje:. Imam neki cudan osecaj da je ovo mera dok ne prodju izbori koji se toliko najavljuju a posle izbora viza  :maddd:

pre neki dan moj drug je vracen sa granicnog prelaza Srpska Crnja od strane naseg policajca. Naime moj drug je krenuo u Temisvar na dvodnevni izlet svojim kolima. Imao je zeleni karton, osiguranje, validan pasos ispunjen silnim pecatima i vizama. Policajac ga je vratio jer nije imao dokaz gde ce prespavati u Temisvaru. Odstampan mejl sa rezervacijom sa sajta booking.com je odbijen jer nije validan. Po recima policajca jedino je validno ako ima pecat i vaucer turisticke agencije. Boze gde mi zivimo

E to je ono što me u svemu ovome zabrinjava. Ta SELEKTIVNOST.

Da se ne lažemo, i do sada BEZVIZNI REŽIM nije značio potpunu slobodu kretanja, već je graničnim službenicima 'ostavljeno' da sami rasuđuju i procenjuju koga će da profilišu a koga će da puste bez ikakvih pitanja. Razlika je u tome, što je to bilo prilično fleksibilno tako da je retko ko bio vraćen sa granice. Sada, obzirom da je kontrola pooštrena to može da bude samo nespokojnost.

Da li neko zna gde se može naći (Oficijelno) šta je i u kojoj formi potrebno od dokumenata ?

Ovaj fazon, od slučaja do slučaja, ne znači apsolutno ništa.

... a možda i kraće.

16. Januara sledi Kaljcinov izveštaj Evropskoj Komisiji ali to opet ne znači ništa.

Jbt koja smo mi banana od 'države' ... em uvedeš VIZE svojim građanima za IZLAZAK iz zemlje (Obratiti pažnju na Naslov Topica) - em nigde zvanično ne navedeš šta je potrebno !

Vise bih voleo da me tudja zemlja maltretira zbog ulaska nego da me rodjena zemlja jebe u zdrav mozak samo zato sto hocu da izadjem na par dana!