Posted October 26, 2017 Sto se tice "tekucina" mogu da kazem da su nekad rigorozni a nekad bas i ne. Da se odmah razmuemo, vodu u flasici neces uneti ni slucajno ali ako iskoristis neko manje pakovanje i stavis u onu kesicu imas dobre sanse. Imao sam slucaj da me u Tel Avivu niko nista oko toga pitao nije iako sam tamo ocekivao najrigoroznije mere (tecne kozmeticke stvari u rucnom prtljagu su mi se razletele po rancu i nisu bile u kesici) dok mi je lik na aerodromu u tuzli bacio nov neotvoren gel za tusiranje jer je bio vci od 100ml (bio uredno spakovan u kesu)... posto je voda u pitanju, probaj, nemas sta da izgubis Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2017 11 hours ago, Richie said: Sto se tice "tekucina" mogu da kazem da su nekad rigorozni a nekad bas i ne. Da se odmah razmuemo, vodu u flasici neces uneti ni slucajno ali ako iskoristis neko manje pakovanje i stavis u onu kesicu imas dobre sanse. Imao sam slucaj da me u Tel Avivu niko nista oko toga pitao nije iako sam tamo ocekivao najrigoroznije mere (tecne kozmeticke stvari u rucnom prtljagu su mi se razletele po rancu i nisu bile u kesici) dok mi je lik na aerodromu u tuzli bacio nov neotvoren gel za tusiranje jer je bio vci od 100ml (bio uredno spakovan u kesu)... posto je voda u pitanju, probaj, nemas sta da izgubis Kljucni dio. Kesice ili ne, 100ml je gornja granica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2017 8 hours ago, klanfa said: Kljucni dio. Kesice ili ne, 100ml je gornja granica. ... i to bočica mora biti max 100 ml zapremine. Nije dozvoljeno čak ni kada je bočica zapremine 120 ml očigledno poluprazna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2017 Narode, brat mi prvi put putuje Wizzom i nije opremljen kesicama. Mogu li se kupiti na BEG-u i gdje? Hitno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2017 2 hours ago, Crixus Murmillo said: Narode, brat mi prvi put putuje Wizzom i nije opremljen kesicama. Mogu li se kupiti na BEG-u i gdje? Hitno ukoliko mu bude trebalo dace mu na proveri, moja taktika je kada mepitaju jel ima nesto tecno da keazem ne, nikada nisam pakovao u kese, niti su me zbog toga smarali, samo nek bude do 100 ml, dakle kese se dobijaju na aerodromu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2017 Javlja mi da je kupio. Hvala ti. Mene su po evropskim aerodromima smarali strogo o tome, naročito u Njemačkoj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2017 Na Bgd a. ne daju vise kese za tecnosti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2017 Evo da opišem kako sam rešio problem, možda će nekom koristiti. Uplata bankarskom doznakom je izuzetno teška, iz nekog razloga nije dozvoljen transfer dinara u Mađarsku... Sada kad je to ipak učinjeno, u sistemu Wizzaira, neće videti uplatu i posle 5 radnih dana rezervacija leta će biti otkazana. Mora da se pozove kontakt centar, isključivo preko fiksnog telefona. Razgovor će trajati oko 10 minuta, što će da naplate oko 1.000 dinara na telefonskom računu. Velika je verovatnoća da ni u kontakt centru neće naći uplatu, ni po datumu, ni po iznosu. Tada će vam iz kontakt centra dati neki mejl da napišete prigovor. Slobodnim tekstom se napiše reklamacija i pošalje potvrda banke da je plaćeno, tj. da je izvršen dinarski transfer iz Srbije ka Wizzairu. Posle nekoliko dana, odgovorće da su zaprimili reklamaciju, daće vam broj i eventualno postaviti neko pitanje. Nakon odgovora, ljubazno će zahvaliti tj. uvek potvrde da su dobili mejl i posle nekoliko dana će vas obavestiti da su pronašli uplatu. Staviće rok od 20 dana da vam uplate sredstva na račun, koji ste im prethodno dostavili (IBAN) i to je to. Otprilike, procedura traje oko 25 dana i sve vreme su izrazito ljubazni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2017 Pozdrav svima, Imam jedno pitanje možda se ponavljam ali ima 158 stranica pa nisam stigao sve da pročitam. Prilikom check in-a putem interneta sam greškom ostavio kao tip putnog dokumenta ličnu kartu "National ID" a kao broj putnog dokumenta broj pasoša. Da li će mi ovo praviti neki problem prilikom ukrcavanja na aerodromu? Na wizza air sajtu sam pronašao ovo: "На аеродрому морате да покажете исти путни документ помоћу кога сте се чекирали путем интернета. Ако сте током чекирања навели број националног идентификационог документа, не можете да путујете са пасошем и обрнуто." Ukoliko sam dobro razumeo treba da ponesem broj dokumenta koji sam naveo prilikom check in-a, da li je neko od forumaša ima sličan problem? Hvala na odogovru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2017 Upravo sam kupio kartu, ali nisam stavio ć, već c. Da li će to praviti problem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2017 Just now, wazfaring stranger said: Upravo sam kupio kartu, ali nisam stavio ć, već c. Da li će to praviti problem? Neće. Tako i treba da se napiše prilikom kupovine karte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2017 Puno hvala! Pomislio sam da ce mi neka pravila doci glave. Hteo sam da promenim ime na stranici Plan putovanja, ali dobijam poruku: Не можете да промените име јер морате да будете међу путницима. Извињавамо се због непријатности. Obzirom da prvi put letim Wizzom, dobio sam mail sa confirmation codom i Reservation information. Da li je to sve sto treba da dobijem? Treba li jos nesto da odradim osim odabira leta i placanja? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2017 Ако имаш потврду лета онда си већ одабрао лет. Када се стекну услови чекираш се за лет, отштампаш карту и готово... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2017 znam da je kasno, ali informacija može biti od koristi ljudima - aerodrom u Podgorici ima specijalni aparat za proveru i u kabinski prtljag je moguće uneti flašu do jednog litra; pretpostavljam da je urađeno da mogu ljudi da "ponesu flašu loze" On 11/20/2017 at 11:13 AM, wayfaring stranger said: Puno hvala! Pomislio sam da ce mi neka pravila doci glave. Hteo sam da promenim ime na stranici Plan putovanja, ali dobijam poruku: Не можете да промените име јер морате да будете међу путницима. Извињавамо се због непријатности. Obzirom da prvi put letim Wizzom, dobio sam mail sa confirmation codom i Reservation information. Da li je to sve sto treba da dobijem? Treba li jos nesto da odradim osim odabira leta i placanja? pretpostavljam da imaš wizzclub i da si prvi tj. glavni putnik - u tom slučaju ne možeš da menjaš svoje ime pošto putnik na koga se vodi wizzclub mora biti u rezervaciji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2017 Da li je povoljnije na wizz platiti u dinarima ili u EUR? Za let iz BEG...Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2017 Ako plaćaš sa dinarskog računa, da. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2017 A ako imam eur na racunu? Kapiram da je njima osnovna valuta EUR ili HUF... Update: primjer 26996 RSD oni racunaju kao 248.31 EUR! Tako da izgleda da se vise isplati da se plati u dinarima. Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2017 uvek je najbolja opcija kupovati kartu u valuti zemlje odakle krece avion, nista drugo se ne isplati, visa uvek ima bolji kurs od wizza , čiji kurs je kriminalan, kao sto i sam mozes da vidis 108 rsd za 1€ nema nigde sem kod njih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2017 Jedini izuzetak je kad se kupuju karte u Srbiji, tad je idealno ako se placa dinarskom karticom. Ako se placa karticom vezanom za devizni racun, gubi se takodje kad banka obracunava evre u dinare po svom (losem za korisnike) kursu. Ali cak i tako je manji gubitak nego kad Wizz preracunava iz evra u dinare. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2017 13 minutes ago, Dragance said: Jedini izuzetak je kad se kupuju karte u Srbiji, tad je idealno ako se placa dinarskom karticom. Ako se placa karticom vezanom za devizni racun, gubi se takodje kad banka obracunava evre u dinare po svom (losem za korisnike) kursu. Ali cak i tako je manji gubitak nego kad Wizz preracunava iz evra u dinare. kurs odredjuje ¨firma˝ cija je kartica,visa master card... a ne banka koja ju je izdala, a taj kurs kod vise je priblizan srednjem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2017 Govorim iz licnog visegodisnjeg iskustva. Kad imas karticu u Srbiji, vezanu za devizni racun i kad placas njome u dinarima, tu kurs zavisi od banke do banke, a ne od karticarske organizacije. Intesa je, recimo, naplacivala po nekom svom Intesa hit kursu, koji je losiji od srednjeg, ali bolji od kupovnog, neke druge banke su naplacivale uglavnom po kupovnom kursu, a znam da je AIK banka samo naplacivala po srednjem kursu, koji je verovatno priblizan, ako ne isti kao karticarski kurs. Za placanja takvim karticama u inostranstvu, u zemljama gde valuta nije evro, tad se obracun vrsi po karticarskom kursu, koji je prakticno srednji kurs i povoljnije je placati tako nego menjati kes u menjacnicama, ukoliko banka nema neke dodatne tarife za placanje karticom u inostranstvu, a uglavnom nema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2017 To neka novost da me traze podatke o putnoj ispravi kod check ina?idem iz temisvara u italiju.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2017 Pozdrav svima, prvi put putujem wizz airom za 9 dana i do sada sam shvatio da mi je konfirmacioni kod ustvari potvrda za kartu. A sad me zanima da li onaj boarding Card treba da stampam i nosim na aerodrom? U sustini koji je proces kod wizz aira? Odlazak do njihovog saltera, davanje dokumenata i tog koda, predavanje prtljaga njima ? Ili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2017 Pozdrav svima. Putujem za Paris- Beauveais iz Beograda za desetak dana i imam bezbroj nedoumica (pošto nikad ranije nisam leteo avionom). Dobio sam karte od rodbine iz Francuske da dođem da ih posetim i zamolili su me da im ponesem cigarete odavde, konkretno 2 boksa cigareta. Pošto ja na netu svuda viđam različite informacije, a pitao sam i njih (tu moju rodbinu za to), da li bi neko ko je imao iskustva sa tim mogao da mi kaže smem li ja da nosim tu količinu, ili ne??? Na netu negde piše 200 cigareta maksimum, negde 400, negde 800, a negde 40. Rodbina me ubedjuje da mogu bez problema da ponesem ta dva boksa (iako na sajtu francuske carine piše 200 cigareta za non-EU lica). Cela ta priča oko aviona i letenja i erodroma i čekiranja i svega mi je već dovoljno konfuzna i bez ovog prebrojavanja cigareta, paklica i boksova. Ne bih želeo da mi eventualni prvi utisak o Francuskoj bude nekakva prijava za šverc i plaćenje kazne ili šta god.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2017 4x sam bila na B. i nista nisu gledali. Sad ne znam, mozda mozes da prodjes ili ne, sve je to lutrija. Obicno sam nosila 300. Mozda su malo pojacali kontrolu, jer su mi ove godine trazili sejour, kada sam se vracala iz Maroka, a ja sam im rekla ciji sam drzavljanin i da nemam, a onda su me pitali gde idem i koliko ostajem. A ranije nista, samo pecat u pasos i brisi:-) Znam kako je kada navaljuju, a ako ce oni da snose troskove u slucaju da te uhvate, onda prihvati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites