Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

NO BAGS

Ako imaš samo jedan prtljag 40x30x18 ne čekiraš ništa.

32 minutes ago, pedjalon said:

NO BAGS

Ako imaš samo jedan prtljag 40x30x18 ne čekiraš ništa.

Хвала. Још једно питање пошто се премишљам да понесем и кофер мали па да узмем WizzPriority АЛИ димензије само по дебљини премашују предвиђене значи није 55x40x23 него је 51x40x27 (због спољашњих џепова је дебљи) да ли ће бити стриктни или ће ми прогледати тих 4cm?

и сад сам мерила опет ранац ипак је 42x30x20 да ли ће правити проблем или могу да га унесем у кабину?

Može da se desi da proveravaju. Ne bih pogađao.

U Budimpešti su striktni što se tiče dodatnog ručnog prtljaga. Jednostavno, nemože. 

Jel neko putavao wizzom beograd-london luton? interesuje me koliko je vremenski potrebno da se prodje carina i sve te gluposti? jer gledam da rezervisem neki bus od lutona do londona, a ima ih na svakih 30ak minuta, pa me interesuje koliko je potrebno da se zavrsi sve prilikom ulaska? 

Ne mogu da se setim detalja, ali nemam u secanju da je nesto vanredno dugo trajalo. Odredi otprilike, pa uzmi kartu za malo kasnije, a ako i pre izadjes, trebalo bi da mozes da udjes i u prvi bus koji naidje, ukoliko bude mesta, proveri sa vozacem. Barem je tako bilo kod Easybusa, a ako hoces jeftino da prodjes, savetujem ti da kod njih i uzmes kartu, cene su vec od 2 funte. http://www.easybus.com/en/london-luton

Je l putovao neko skoro iz Malmea za BEG, da li je obavezno stampanje karte ili moze i mobile pass?

Tražio sam od Wizza spisak aerodroma gde je mogući mobile pas, ali nisu se oglasili spiskom nego me uputiše da to mogu saznati nakon čekiranja na sajtu. dakle ako ima ta mogućnost u Malmeu, samo će ti se reći. 

Mislim da je u Malmeu to moguće.

Jel može u Bgd sa mobilnim Boarding passom (na Wizz app) da se prođe, ne moram na check-in šalter?

Jer kad sam se online čekirao izbacio mi onaj pdf kao boarding pass gde stoji "this is not a boarding pass" ali na app stoji uredno boarding pass, pa sam malo zbunjen... Imam samo ručni prtljag tako da to nije problem.

edit. Kad proveravam na sajtu Wizz na kojim aerodromima je moguće, kaže za Beg-Dtm da može, ali nisam siguran...

6af9eac6c476694f30e995434e25904f.jpg

Kartu za ukrcavanje ćete dobiti na check-in desku. Službenik će videti da je odrađen online check-in, neće ni tražiti da mu se pokaže u app. Tako je bilo u februaru. Možda se nešto promenilo.

Najbolje je pitati na aerodromu. Ako može, pravac gate, ako ne, čekati red.

Da odgovorim sam sebi, može pravac gate. Na ulasku u avion se normalno očita Boarding pass sa telefona.

Unbenannt.jpg

znaci li ovo da ce od 01.11. prakticno moci da se ponese 2 kom. prtljaga besplatno - 40x30x20 u kabinu i 55x40x23 da se preda? pise da se uvodi novi tip cekirane torbe od 10 kg, ali ne pise cena, a ne pise niti da je besplatan, pise samo da ce biti besplatan za one koji su kupili karte pre 10.10., pa mi nije jasno da li ce to vaziti na dalje ili samo za taj period? :-/

Meni se čini da oni počinju da naplaćuju torbu od 10 kg. Prepisuju od Rajanka.

Kratko je trajalo, taman da se navikneš, kad ono mućak!

Pozdrav drugari..

Priblizilo mi se putovanje, promenise politiku prtljaga, al dobro, kupila sam karte pre promene pa me ne dotice mnogo..nego, kupila sam i cekirani prtljag 20 kg, ali me bune dimenzije ..na sajtu pise da je maksimalna dimenzija cekiranog prtljaga od 20 i 32 kg 

Ширина: 149 cm

Висина: 119 cm

Дужина: 171 cm

da li ja to dobro razumem, pa su ovo maksimalne dimenzije i za 20 i za 32? Mogu svojih 20kg da strpam u kofer do ovih navedenih maksimalnih dimenzija?

inace zbunjuje jer mi nelogicno da razlicite tezine dozvoljavaju do istih maksimalnih dimenzija

On 10/22/2018 at 8:40 PM, pegi said:

...

inace zbunjuje jer mi nelogicno da razlicite tezine dozvoljavaju do istih maksimalnih dimenzija

Nelogično je ako ga zamišljaš iste stvari u njemu.

Mi se iz Srbije u trenutnu domovinu obično vraćamo sa 2 kofera, onim malim (koji) može i u ručni i jednim velikim.

Oba čekiramo jer u taj mali natrpamo knjige i on uvek ima 20+ kg. A veliki retko dostigne 20kg jer u njemu nosimo garderobu.  Da veliki popunjavamo knjigama bio bi preko 40kg. :)

Sad sam se cekirala za let, a inace putujemo suprug, ja i dvoje dece od 9 i 11 godina..nismo za njih kupovali sedista jer smo iz iskustva drugih putnika dobili info da ce decu uvek staviti sa po bar jednim roditeljem..i eto, nase iskustvo je drugacije..stavise nas sve rastrkane ..doduse svi smo u zadnjem delu aviona :) ali sve po razlicitim redovima..cak su decu smestili u dva pretposlednja reda.. malo mi je to problematicno jer deca prvi put lete, pa bi da budemo pored njih, al jbg..yamolicemo nekog da se menjamo pa sta nam bog da..

e sad, da se isto ne bi desilo i u povratku, odlucismo da kupimo sedista..i iz nekog razloga, nema sanse da prodje uplata..ajde, odlucih da ostavim za sutra, kad mi izadje obavestenje da je uplata na cekanju i da ako ne uplatim, nece dozvoliti nikome da se ukrca..sad mene zanima, koliko fore oni daju da se to uplati..ocito ima neki problem, ne znam sta je u pitanju, probala sam 100 puta, dobijam od banke SMS da je uplata prosla pa stornirana.. dakle pitanje, koliko ce da me cekaju sa tom uplatom? 

40 minutes ago, pegi said:

Sad sam se cekirala za let, a inace putujemo suprug, ja i dvoje dece od 9 i 11 godina..nismo za njih kupovali sedista jer smo iz iskustva drugih putnika dobili info da ce decu uvek staviti sa po bar jednim roditeljem..i eto, nase iskustvo je drugacije..stavise nas sve rastrkane ..doduse svi smo u zadnjem delu aviona :) ali sve po razlicitim redovima..cak su decu smestili u dva pretposlednja reda.. malo mi je to problematicno jer deca prvi put lete, pa bi da budemo pored njih, al jbg..yamolicemo nekog da se menjamo pa sta nam bog da..

e sad, da se isto ne bi desilo i u povratku, odlucismo da kupimo sedista..i iz nekog razloga, nema sanse da prodje uplata..ajde, odlucih da ostavim za sutra, kad mi izadje obavestenje da je uplata na cekanju i da ako ne uplatim, nece dozvoliti nikome da se ukrca..sad mene zanima, koliko fore oni daju da se to uplati..ocito ima neki problem, ne znam sta je u pitanju, probala sam 100 puta, dobijam od banke SMS da je uplata prosla pa stornirana.. dakle pitanje, koliko ce da me cekaju sa tom uplatom? 

update :) 

prodje uplata iz 14. og puta..samo tek tako, prodje..ocito je bio neki bag

Nisi morala kupovati sedišta, pošto moraju po bezbednosnim procedurama da stave (malu) decu sa roditeljima. Samo im kažeš kada uđeš u avion da su deca mala i zamoliš ih da to srede (obično prebace te ljude na sedišta na izlazu ako imaju mesta)

Nisam kupovala sedista za sutrasnji let, pa time cu se voditi.. mislila sam da zamolim ljude da se menjamo, ali pitacu posadu da to resi.. a ako ne, onda cu zamoliti ljude.. a ako ne, let je dva sata, valjda ce biti ok :)

Letim u utorak iz Skoplja za Nirnberg... i pisalo je ko ne izabere sediste moze da se cekira 48h pre leta. Udjem sada na sajt i sipak.... pise da cekiranje za ovaj aerodrom nije dostupno preko interneta... a tamo u spisku aerodroma na kojima nema cekiranja preko neta nema Skoplja?!

jZbb7oX.jpg?1

Sta sada? Dovoljno je samo sa pasosem da odem na salter za cekiranje?

Zdravo svima. U petak treba da letim iz Beograda za Eindhoven sa Wizzair, ali postoji mogućnost da zbog obaveza ne stignem na let.

Zanima me da li postoji neki penal ukoliko uradim online check-in,a ne pojavim se na gateu? I da li još uvek postoji obaveza "provere putnih dokumenata" od strane Wizz Air ground staffa za nas sa pasošima Republike Srbije?

Hvala unapred :)