Followers 0

Wizz Air prtljag

534 posts in this topic

Pre ce biti "otvori kofer i navuci 10 pari carapa i 4 para rezervnih gaca" jer samo to nosakam po rucnom prtljagu :D

Hvala u svakom slucaju, natrpacu Boga i oca u prtljag za cekiranje, ionako je limit 32 kg, tako da sumnjam da ce biti problema. Inace, upravo kupio kartu preko Wizzirovog sajta.

moje iskustvo sa dimenzija u junu mesecu je bilo da je moj kofer bio vecih dimenzija ali ali nisam napunio pa kad sam stavljao u one sipke malo nategnes skupis gurnes a neko drzi kad krenes da dizes...hi hi

za skrivenu kameru je ali sta me briga.... :hihi:

Znam da nema veze sa Wizz-om ali da ne postavljam novu temu....Dakle,sutra putujem JAT-om pa me interesuje jel' moze flasica vode da se nosi sa sobom i jel zna neko gde da kupim one kesice za rucni prtljag ?  :)

Znam da nema veze sa Wizz-om ali da ne postavljam novu temu....Dakle,sutra putujem JAT-om pa me interesuje jel' moze flasica vode da se nosi sa sobom i jel zna neko gde da kupim one kesice za rucni prtljag ?  :)

moze neka pikolo od 0.1L :) salu na stranu ja uvek kada letim ponesem PRAZNU flasicu i kada prodjem security control odem do WCa i napunim je :) Svuda ovo prolazi bez problema osim naravno na Beogradskom aerodromu iz razloga sto kod nas postoje dve kontrole a posle druge kontrole na gateovima A nema WCa pa nije moguce opet napuniti flasicu mada od milion puta mi se samo jednom desilo da su mi na drugoj kontroli oduzeli flasicu jer sam je drzao u ruci (drug je stavio u ranac i prosao bez problema). E sad naravno treba voditi i racuna o tome da nije svuda voda iz cesme za pice ali uglavnom jeste ;)

Flasica sa vodom ti je apsolutno nepotrebna ako letis JATom ili bilo kojom drugom kompanijom koja nije lowcost. Sluze i pice, tako da, kad god da ozednis, zamoli stjuardesu za casu vode ili soka.

Mene zanima gde da denem budilnik?  ;D Ne znam da li ga klasifikuju kao lomljivu stvar pa da traze da doplacujem za njega, a buduci da je poklon, gledam da ga nekako ubacim u rucni prtljag da mi se ne bi izlomio u cekiranom.

I da, posto na Wizz-ovom sajtu pise da elektricni i tehnicki uredjaji i njihov dodatni pribor nisu dozvoljeni u cekiranom prtljagu, da li to znaci da fen, foto aparat, sve punjace moram da spakujem u rucni?

Elem, putujem iz Beograda za Malme.

I da, posto na Wizz-ovom sajtu pise da elektricni i tehnicki uredjaji i njihov dodatni pribor nisu dozvoljeni u cekiranom prtljagu, da li to znaci da fen, foto aparat, sve punjace moram da spakujem u rucni?

U chekirani prtljag mozes da stavis sta god pozelis, samo avio komapnija nece ti nadoknadjivati gubitak ili stetu nastalu na predmetima na predmetima koje su naveli... fen i punjaci, naravno, ide u chekirani, fotoaparat u rucni... :)

Ne moze bas sta god pozelis, ali alkohol moze :) Naravno, u ogranicenim kolicinama, sto zavisi od zemlje u koju putujes.

Soledole, popi ti to sto si planirao da prenes, sto je sigurno sigurno je :)

da li to znaci da fen, foto aparat, sve punjace moram da spakujem u rucni?

fen i punjaci, naravno, ide u chekirani, fotoaparat u rucni... :)

Putovao sam iskljucivo sa rucnim i uvek su punjaci bili sa mnom...dakle, i oni bez problema idu u rucni !

Sve u rucni, i kamere, fotoaparat, svi punjaci i cak manji stalak za kameru.

Uh, jbt, koja pitanja. Kutija može da prođe ali i zavisi i od sadržaja.

A ako uzmemo opciju dodatnog prtljaga, onaj koji se placa...Jel moze u njega da se natrpaju kreme, samponi, makazice, turpije i ostale gluposti bez problema? Ili ne?

I koliko tih pakovanja od 100ml-a smem da imam u rucnom prtljagu?

U čekirani prtljag možeš sve to da staviš i tečnosti bez ograničenja. Tečnosti u ručnom prtljagu možeš imati više njih po 100ml, ali zbirno ne preko 1l i da sve stane u jednu providnu kesicu 20x20 cm.

A kesica mora biti bas 20x20cm? Pa gde da nadjem takvu? A i tesko da moze stati vise od flasice, s obzirom da ce se pola zapremine kesice izgubiti zbog debljine flasice. xD

A kesica mora biti bas 20x20cm? Pa gde da nadjem takvu? A i tesko da moze stati vise od flasice, s obzirom da ce se pola zapremine kesice izgubiti zbog debljine flasice. xD

Ne mora striktno , imaš one kesice za zamrzivač FINO (merkator...),

provereno prolaze