Posted September 30, 2012 A kesica mora biti bas 20x20cm? Pa gde da nadjem takvu? A i tesko da moze stati vise od flasice, s obzirom da ce se pola zapremine kesice izgubiti zbog debljine flasice. xD U BGu na aerodromu, obicno na pultu gde se radi check in i predaja prtljaga stoji svezanj takvih kesica i besplatne su. Po Evropi, uglavnom ih prodaju u radnjama na aerodromima za oko 1 evro. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2012 Na prethodnom letu Wizza sam videla da skoro svi nose samo one male kofere i naravno, nose ih sa sobom u avion. Imam ideju da kupim jedan takav mali koji zadovoljava dimenzije ručnog prtljaga, ali imam par pitanja... - da li je naka od devojaka ovde nosila PINCETU? To mi je stvarno neophodna oprema, a negde sam pročitala da je zabranjena u ručnom prtljagu (da, mogu nekoga da ubijem pincetom ) - parfemi... da li ste nosili? Naravno, u plastičnoj kesici i manje od 100ml, ali nisam sigurna da li smeju uopšte da se nose. - na kraju, da li te kesice na zatvaranje mogu i moraju samo na aerodromu da se kupe ili može i negde prethodno, pa da spakujem kod kuće (sve male treba u jednu veću, je l' tako?)? Pozdrav svima i hvala na odgovorima Da se nadovezem na ovo pitanje...U nekom odgovoru ispod videh da bese cimanja zbog tecnog pudera. A jel moze puder u prahu? Karmini? Perfemi u orgin. pakovanju (verovatno ne, jel). Sa zenam samo problemi, pa mora se informisem na vreme. P.S. Koja je cena vode kod Wizza (ili Ryana). Prosto neverovatno da ne daju vodu, neko moz umre bez nje. Sta sve nece raditi zbog zarade. A mogli su da omoguce bar pola litre. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2012 http://www.ink-live.com/emagazines/wizz/1173/aug-2012//#/112/ http://www.scribd.com/doc/98870086/Ryanair-Magazine-July-2012 Prosto neverovatno da u 2e koliko je cena karte Budimpesta-Brisel, Ryan ne da i vodu. Mozda i sendvic... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2012 Prosto neverovatno da u 2e koliko je cena karte Budimpesta-Brisel, Ryan ne da i vodu. Mozda i sendvic... Pogresno si me razumeo...mislio sam na odobrenje za uneti u avion sopstvenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 Moze parfem, moze i tecni puder, ali sve mora da je u pakovanju do 100ml. A bez vode ces preziveti 1-2h koliko traje let. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 A kesica mora biti bas 20x20cm? Pa gde da nadjem takvu? A i tesko da moze stati vise od flasice, s obzirom da ce se pola zapremine kesice izgubiti zbog debljine flasice. xD Mi smo koristili providni neseser, koji je tih dimenzija ili malo manji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 To su univerzalni propisi za sve avio kompanije. I low cost i sve ostale. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2012 Jel smeju lekovi da se nose u rucnom prtljagu? I gde da nadjem te bocice od 100ml (obicne i one sa fajtalicom) u Bg-u? Pitao u par apoteka, nemaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2012 Ja svaki put u neseser stavim i sminku i pastu za zube i nivea tecnost za skidanje sminke i svakakve zezalice i nikada nisam imala problema. edino me je u Briselu cimao za mleko za skidanje sminke i na njegovu zalost imala sam kesice providne iz tempa i zip... nije ocekivao. od lekova poslednjih godinu dve nosim samo ferveks, c vitamin, brufen/kafetin i probiotik. Sve ukupno 10tak tableta. Dok sam nosila sociva, unosila sam i tecnost za ista i stavljala u providnu kesicu. Dakle, nije nista strasno...samo bez flasa vode od 2l, piva i rakije... acetona od litar itd... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2012 Pa dobro, mogu i od 150-200ml Salim se...dajte neki predlog, gde kupiti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2012 Plasticne, kao sto ide alkohol u apotekama. Imas ih u apoteci kod Zel stanice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2012 Imas u DMu ta mini pakovanja sampona i gelova za tusiranje, bas za rucni prtljag, zapremine od 50-100ml. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2012 Ja samo da podelim moje sveže iskustvo sa prtljagom kod Wizzair-a. Letela sam na relaciji Temišvar - Trevizo.....koliko god su Rumuni bili sitničavi i držali onaj uređaj za provlačenje kreditne kartice za naplatu prekoračenja kako dimenzija tako i težine( da ne pričam koja je svađa ispala da je zbog tih stvari kasnio avion) ,Italijani su bili još gori. Do sad sam letela sa Wizz-om i ka Nemačkoj i ka Švedskoj i iz Budimpešte, ali ovakvu zavitlanciju još nisam doživela. Tako da imate to u vidu. Za sada toliko... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2012 Kako si ti prosla u svemu tome? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2012 Bas me cudi za Rumune. Milano-temisvar i Madrid-Temisvar su mozda i dva najteža avionima u kojima sam bila. To je licilo na sve samo ne na rucni prtljag. A cekirani prtljag je mislim maksimalnih dmenzija...ono, metar ipo sa metar 20... Jednoj gospodji su izmerili rucni 16kg plus je imala kolica, dvoje male dece i muza koji je dovukao dva balvana za cekiranje cirka 20kila svaki. Iskreno, da sam radnik na aerodromu...i ja bi ih trkeljisala. Meni najcesce u povratku predje tezina rucnog za kilo...kilo ipo a nigde ama bas nigde me nisu cimali sem u Briselu gde smo teska srca pojeli pastes de nata i obukli suskavu jaknu na plus 30. Kada bi svih 180 putnika bilo umereno gde bi nam kraj bio... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2012 Cesto putujem preko Temisvara za Italiju i bas nikad nije bilo problema sa prtljagom, bar ne kod Rumuna. Ono sto su Rumuni unosili kao rucni prtljag....zapitala bih se da li moze stati i u cekirani... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2012 a ima li novi ručni prtljag ograničenje u kilaži? dal da se organizujemo i ako neko sa foruma zna da šije napravimo neke praktične, jednostavne torbe dimenzija koje se tačno uklapaju u ova nova ograničenja? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2012 ДОЗВОЉЕНА ТЕЖИНА ПРТЉАГА Сваком путнику је дозвољено да носи: Један комад ручног пртљага чије димензије не смеју бити веће од 55x40x20 цм и чија тежина не прелази 10 килограма бесплатно, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2012 Nažalost od 24.oktobra se menjaju pravila u vezi kabinskog prtljaga kod wizz-a .A to je da se naplaćuje po letu 10e za veći kabinski prtljag koji nemože biti veći od 56/45/25cm i teži od 10kg.Mada postoji opcija manjeg kabinskog prtljaga gde dimenzije ne prelaze 42/32/25 i to je bez nadoknade Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2012 samo uzmite kese kod kineza za 50 kinti, barem su toliko bile,one sto se izvuce vazduh iz njih, mozete spakujete i jastuk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2012 Nažalost od 24.oktobra se menjaju pravila u vezi kabinskog prtljaga kod wizz-a .A to je da se naplaćuje po letu 10e za veći kabinski prtljag koji nemože biti veći od 56/45/25cm i teži od 10kg.Mada postoji opcija manjeg kabinskog prtljaga gde dimenzije ne prelaze 42/32/25 i to je bez nadoknade Stara vest. samo uzmite kese kod kineza za 50 kinti, barem su toliko bile,one sto se izvuce vazduh iz njih, mozete spakujete i jastuk A kad se vracamo nazad, gde da nadjemo usisivac? I zamisli da na aerodromu moras otvoriti prtljag. E, to bi bilo veselo. Jel putovao neko s ovom forom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2012 Kineske kese su standardni deo "putnicke opreme". Svakako ih preporucujem mada ih za ne daj Boze mozete kupiti skoro svuda po svetu. Usisivaci nisu problem, ima ih po nekoliko u Hotelima, privatno jos lakse a poslednji put sam usisavala kod spremacice u Briselu na aerodromu. Do sada sam samo jednom koristila vakum u rucnom, niko me nije trkeljisao. U cekiran svaki put...torba osrednjih gabarita (sportska, platnena...mislim da je oko 90 x 50x50 mi je na letu Madrid-Temisvar imala 30,5kg Gospodja me gleda ...ne veruje ocima ali lepi onaj papircic heavy....i vozi misko. Jbg...taj put smo svracali u gooomilu trznih centara..imali Porto u drvenim kutijama, 3 para patika i 10 kila odece iz Freeport-a... Rezime, da nisam imala vakuum kese....trebalo bi mi jos dve ovakve torbe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2012 samo uzmite kese kod kineza za 50 kinti, barem su toliko bile,one sto se izvuce vazduh iz njih, mozete spakujete i jastuk A kad se vracamo nazad, gde da nadjemo usisivac? I zamisli da na aerodromu moras otvoriti prtljag. E, to bi bilo veselo. Jel putovao neko s ovom forom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2012 Treba da putujem za Milano sredinom novembra iz Budimpeste i znaci ja sad ako uzmem malo vecu (neku srednju torbu) treba da placam jelte? Znaci sta stane u ranac stane i to mi je sto mi je, da mi ne bi dodatno naplatili... Samo jos nesto da pitam sto se tice tog prtljaga, posto online zakazujem sve... Ako vec uzimam vecu torbu, da idem na checked in baggage ili ne, to tek na aerodromu posto ako ukljucim checked in baggege obracuna mi nekih 10 jura... Nikad nisam ja to sve placao, a poslednji put sam leteo pre dobranih 7-8 godina hvala unapred na pomoci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2012 patices svaki torbu koja je dimenzija vecih od dozvoljenih za malu kabinsku torbu, sve sto treba plati preko neta jer je na aerodromu skuplje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites