Posted January 9, 2014 Pa nesto mi je tu sumnjivo. Ja vec 10ak dana izlazim na njihov sajt i cene za zeljeni datum su identicne. Te se nisu menjale na 20 sekundi. Ispade da niko nije kupovao karte za taj let tog dana. A evo sada gledam, sa popustom danasnjim, karte koje su kostale 175e trenutno kostaju 240e!!!!! A i to kao, kupiti kartu ranije..sta to tacno znaci? Evo gledam istu destinaciju ali u septembru (posto svi kazu sto ranije kupis to jeftinije) te tri karte me kostaju preko 300e.. Radim u avijaciji ali ovo stvarno, priznajem, ne znam kako funkcionise.. zavisi i od sezone, ako si hteo za pocetak septembra i uzeo da platis i cekirani prtljag, on je skuplji u sezoni, nego van sezone, kao i karte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Imam jedno veoma bitno pitanje, pa bih voleo da mi odgovori neko ko ima iskustva. Naime, uzeo sam neke 3 karte na wizzovom sajtu i stavio ih da čekajnu na bankovnu transakciju, te tri karte su za odrasle osobe i njih sam uzeo po povoljnijoj ceni, a posebnu rezervaciju sam napravio za još jednu kartu i ona je po malo višoj ceni. Međutim, problem je što je ta rezervacija sa jednom kartom na mog malog brata koji nema punih 14 godina (2000. godište), a wizzov sajt mi neda da na jednu rezervaciju stavim jednu kartu za dete (0-14 godina), pa sam morao njega da stavim kao odraslu osobu (preko 14 godina), sad me zanima koliko to oni proveravaju i da li može da bude taj problem da neće da ga puste pošto je sam na rezervaciji, koja je za odraslu osobu, iako je on mlađi od 14 godina, iako on naravno putuje sa nama koji smo punoletni ? Unapred hvala svima na odgovoru... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Pa nesto mi je tu sumnjivo. Ja vec 10ak dana izlazim na njihov sajt i cene za zeljeni datum su identicne. Te se nisu menjale na 20 sekundi. Ispade da niko nije kupovao karte za taj let tog dana. A evo sada gledam, sa popustom danasnjim, karte koje su kostale 175e trenutno kostaju 240e!!!!! A i to kao, kupiti kartu ranije..sta to tacno znaci? Evo gledam istu destinaciju ali u septembru (posto svi kazu sto ranije kupis to jeftinije) te tri karte me kostaju preko 300e.. Radim u avijaciji ali ovo stvarno, priznajem, ne znam kako funkcionise.. zavisi i od sezone, ako si hteo za pocetak septembra i uzeo da platis i cekirani prtljag, on je skuplji u sezoni, nego van sezone, kao i karte Ma kakvi, odabrao sam sredinu septembra bez ikakvog prtljaga, cisto sam ukucao destinaciju da vidim cene karata..opasno su visoke cene sto je datum kasniji, to je neki moj zakljucak.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Za koju si destinaciju gledao? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Za koju si destinaciju gledao? Beograd - Ajndhoven..recimo od 10-17 sept tri karte nas izadju skoro 290e dok me recimo to sve isto u aprilu kosta 230e.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Probaj po jednu kartu da kupis pa uporedi, jednostavno postoji mogucnost da su jeftinije karte vec rasprodate za taj period kad putujes Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 ok, hvala na savetu.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Imam jedno veoma bitno pitanje, pa bih voleo da mi odgovori neko ko ima iskustva. Naime, uzeo sam neke 3 karte na wizzovom sajtu i stavio ih da čekajnu na bankovnu transakciju, te tri karte su za odrasle osobe i njih sam uzeo po povoljnijoj ceni, a posebnu rezervaciju sam napravio za još jednu kartu i ona je po malo višoj ceni. Međutim, problem je što je ta rezervacija sa jednom kartom na mog malog brata koji nema punih 14 godina (2000. godište), a wizzov sajt mi neda da na jednu rezervaciju stavim jednu kartu za dete (0-14 godina), pa sam morao njega da stavim kao odraslu osobu (preko 14 godina), sad me zanima koliko to oni proveravaju i da li može da bude taj problem da neće da ga puste pošto je sam na rezervaciji, koja je za odraslu osobu, iako je on mlađi od 14 godina, iako on naravno putuje sa nama koji smo punoletni ? Unapred hvala svima na odgovoru... Ako se ne promene cene, kupi sve karte zajedno. A tu rezervaciju batali. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2014 Bas zam pre neki dan, kad sam rezervisao za rodjake kartu gde je islo i dete od 12 god, na Easyjetovom sajtu citao FAQ i pise da deca moraju da sede pored fizicki sposobne odrasle osobe i automatski im je svima davao 3 skuplje karte zbog toga... Te stoga pazi kad tom detetu kupujes kartu mozda da rezervises mesto do vas... Ovo sve pod predpostavkom da je kod svih isto tako, a verovatno jeste jer ne mozes samo detetu da kupis. Procitaj na njihovom sajtu. Evo na sta sam ja mislio: http://support.easyjet.com/faq/en/request.do?view%28%29=c{bfa2f890-ced9-11e2-ef6e-000000000000} Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2014 Ako se ne promene cene, kupi sve karte zajedno. A tu rezervaciju batali. Cene su se promenile (očigledno je ostalo 3 karte po onoj nižoj ceni), zato sam i napravio posebne rezervacije za troje i posebnu za jednu osobu. Mene zanima koliko li oni zapravo to zagledaju detaljno na rezervaciji za dete, pogotovo što je on 2000 godište i do tih 14 godina će mu "faliti" samo 2 meseca u vreme leta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2014 Ako se ne promene cene, kupi sve karte zajedno. A tu rezervaciju batali. Cene su se promenile (očigledno je ostalo 3 karte po onoj nižoj ceni), zato sam i napravio posebne rezervacije za troje i posebnu za jednu osobu. Mene zanima koliko li oni zapravo to zagledaju detaljno na rezervaciji za dete, pogotovo što je on 2000 godište i do tih 14 godina će mu "faliti" samo 2 meseca u vreme leta. Pretpostavljam da će se javiti problem i pre toga. Naime u procesu čekiranja se unosi datum rođenjenja svakog putnika, pa pretpostavljam da sistemski neće biti moguće uneti datum rođenja četrnaestogodišnjaka kao "odraslog" putnika. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2014 Pozdrav svima. Imam jedan problem. Putujem preksutra iz Beograda za Memingem sa suprugom i dvoje dece. Cekirao sam se odmah nakon rezervacije. Kada sam unosio podatke vezane za pasos odnosno datum izdavanja i isteka potkrala se greska. Naime svi pasosi su izdati istoga dana jer smo to obavili porodicno, znaci 15.05.2010. s tim sto nasi vaze 10 a deciji pet godina. medjutim sada sam video da su u Sup-u za mladjeg sina, umesto 15.05. napisali 17.05. a datum isteka takodje 17.05, a ja sam po inerciji za sve, pa i iza njega, napisao 15.05. Na karti koju sam odstampao doduse stoji samo datum isteka, ali i tu je greska, dakle umesto 17.05.2015. stoji 15.05.2015., fakticki samo jedan broj! Jel to moram da otklonim i kako? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2014 Mislim da ne moraš, jer datum pasoša nije deo njegove identifikacije (broj, ime i prezime jesu). Koliko znam, unosi se samo radi provere važnosti putne isprave u vreme putovanja (neke zemlje traže da traje i do 3 meseca duže od planiranog boravka). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2014 Mislim da ne moraš, jer datum pasoša nije deo njegove identifikacije (broj, ime i prezime jesu). Koliko znam, unosi se samo radi provere važnosti putne isprave u vreme putovanja (neke zemlje traže da traje i do 3 meseca duže od planiranog boravka). Између осталих, и Република Србија (за странце наравно) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2014 Moj drug je pre deset dana preko Wizz-era pazario dve povratne karte Beograd-Bazel za kraj marta i dodao wizz-exclusiv club kartu.Napravio je gresku i pored svog imena naveo jos jednom svoje ime kao prvog putnika iako je stavio gospodja uz njegovo ime.Nije obratio paznju vec nakon dva dana i poslao im mejl i objasnio da je doslo do propusta... Medjutim drugi dan stigao je odgovor da reklamacije primaju samo u roku dva sata od rezervacije,i da im je zao da to ne mogu prihvatiti i napraviti ispravku u njegovu korist.Odgovor je bio mozete promeniti ime i to 45e po pravcu sto bi bilo 90e ili da ponovo napravite rezervaciju sto bi bilo malo jeftinije....Mislim da je to krajnje neprofesionalno i da to kvari njihovu reputaciju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2014 otkud su im odjednom tako poskupile karte duplo.. mislite da ce doc do promjena iducih dana..? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2014 Pozdrav svima. Imam jedan problem. Putujem preksutra iz Beograda za Memingem sa suprugom i dvoje dece. Cekirao sam se odmah nakon rezervacije. Kada sam unosio podatke vezane za pasos odnosno datum izdavanja i isteka potkrala se greska. Naime svi pasosi su izdati istoga dana jer smo to obavili porodicno, znaci 15.05.2010. s tim sto nasi vaze 10 a deciji pet godina. medjutim sada sam video da su u Sup-u za mladjeg sina, umesto 15.05. napisali 17.05. a datum isteka takodje 17.05, a ja sam po inerciji za sve, pa i iza njega, napisao 15.05. Na karti koju sam odstampao doduse stoji samo datum isteka, ali i tu je greska, dakle umesto 17.05.2015. stoji 15.05.2015., fakticki samo jedan broj! Jel to moram da otklonim i kako? Jel ima neko da me posavetuje? Da li da rizikujem i nista ne preduzimam, ili da okrenem kol centar i mozda napravim problem bez problema. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2014 Mislim da ne bi trebalo da bude problema. Ja sam jednom drugu pogresio slovo u prezimenu, pa nije bilo problema, ni u BGu ni u Memmingenu. Drugog su, npr, malo cimali u Belgiji, zato sto se zove Djordje i ja sam bas tako bio i napisao kad sam mu kupovao kartu, a po njihovoj smarackoj logici je trebalo da bude Dorde. Ali, nista posebno ukrcao se normalno, samo su na tom aerodromu posebno kilavi. Zvanjem call centra neces napraviti nikakav problem, samo ce te kostati taj poziv. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2014 Molim za pomoc u vezi putovanja wizz airom... Naime kako sam ja clan kluba kupio sam karte i za jos 4 prijatelja. Posto ja nisam u mogucnost da idem,i znam da mi propadaju karte,mene interesuje dal moji prijatelji mogu da putuju bez mene,da ne bude nekih problema ? Hvala svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2014 ne bi trebalo da bude problema, samo uradi i ti "cekiranje" kao da putujes, amda mislim da ni to nije potrebno, ali ajde, za svaki slucaj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 Jel moze boks cigareta da se ponese u ranac koji ide sa mnom u avion i ako ne moze toliko, koliko moze? Mozda je bilo ovo pitanje ali stvarno nemam vremena da prelistavam 200+ stranica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 Zavisi odakle putujes, u sustini niko ti nece praviti problem, ali ako ides preko Budimpeste, odnosno ako prelazis granicu, tamo mogu da ti prave problem,jer neka mizerija moze da se prenese, tipa dve kutije (neka me ispravi neko), mada sam nebrojeno puta presla tu granicu sa uvek dva boksa i nikad mi niko nije pretresao stvari, kao ni na aerodromu nisu pravili problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 odnosno,da se ispravim to nema veze sa bilo kojom avio kompanijom, ima veze sa carinskim propisima zemlje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 Pravilo za eu je 2 pakle kopnenim putem, avionom box. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2014 imam 2 pitanja zbunilo me ovo sto jedan clan gore napisao, sto je on clan a ne ide, ja sam tako uzeo kartu, tj uzela mi devojka preko wizaiir cluba, idem ja sam naravno...i jos jedno pitanje, da li moze da se promeni datum tj moze ali koliko ce to da me izadje ? hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites