Vize za izlazak iz Srbije?

238 posts in this topic

Iskustvo od prije par dana kombi prevozom iz Beograda do Budimpeste: apsolutno niko nista nije trazio. Bio je pun kombi u dolasku i povratku. Mi smo sve pripremili za svaki slucaj, ali, eto. Vozac kombija je komunicirao sa Madjarima na madjarskom, mozda zbog toga. :D

Да додамо искуство са прелаза за Румунију, Српска Црња/Жомбољ.

Прелаз аутомобилом, на српској граници питали где идемо, ми набројали 2-3 града, погледали број шасије на колима, погледали пртљажник, за сапутника са босанским пасошем тражили пријаву боравка, решено тако што смо рекли да има двојно држављанство, али смо морали да покажемо лк Србије да то и докажемо. После тога није било проблема.

Румун питао где идемо, ми опет набројали 2-3 града, кад се враћамо, и то је све. Цариника мрзело да изађе :)

Pre 10 dana sam isao u Hrvatsku preko Bosne autobusom. Hrvati nas maltretirali dva sata na prelazu, mene su odveli u neku kancelariju gde su me skinuli u gace za prestres, jos je malo falilo da me ne puste jer nisam imao pozivno pismo a isao sam na jedan dan na slavu. Granicni prelaz Strmica.

Jos su nekoj devojci Hrvatici naplatili kaznu 1500kn i na sud jer je imala neki lek za koji nije imala sa sobom dozvolu lekara (a lek je tipa brufen il tako nesto)

Mislim da bi Klub vec mogao da reagije kod pogranicne policije za tacne informacije oko prelaska granice. Pa ovakvo maltretiranje nije nikad bilo. Ja imam skinuto u pdf. sluzbeni glasnik onaj na koji se pozivaju i nigde striktno ne navode da je neophodan recimo vaucher, nego pominju da je ok i rezervacija hotela recimo.

Nesto se slabo putuje ili u cemu je problem,nema uopste nikakvih informacija!!!!

Presao sam u januaru desetak puta granicu kolima/autobusom/kombijem/avionom. Niko me od nasih nije nista pitao.

10 puta samo u januaru? Pa koliko se naputujes za godinu tek...

A jesi li na bezviznom rezimu ili imas vizu za neku od zemalja sengena?

10 puta samo u januaru? Pa koliko se naputujes za godinu tek...

A jesi li na bezviznom rezimu ili imas vizu za neku od zemalja sengena?

Imam i pasos EU, ali sam napisao iskustva sa nasih granica gde pokazujem srpski pasos.

Jutros na Beogradskom Aerodromu, ispred Pasoske kontrole stajao je policajac koji me je pitao gde idem i ´koliko para u keshu imam´. Nakon toga niko nista. Postavlja se pitanje, a sta da nisam imao toliko koliko jesam, da li bi Policajac isao dalje sa pitanjima ili ne.

prosle nedelje, BG-Milano, na aerodromu me niko nista nije pitao ni ovde ni u Milanu

ali sam taxi do Surcina podelila porodicom jedne nacionalne manjine koja je krenula u Belgiju da trazi azil  :death:

Iskukali su 300 din po osobi sto su dali za taxi, to je bilo muka slusati....samo me zanima kako ce se onda tamo snaci  :-\  :x

Avionom u Belgiju na azil..cigani,zene i deca,bez para u dzepu????auhhh...verovatno su vec vraceni sa aerodroma,gospoda....

da raportiram i ja: voz Beograd Budimpesta, vodila sam sa sobom sina od mojih prijatelja, maloletan. Niko minista nije trazio od papira, cak ni potvrdu da mogu tudje dete da izvedem iz zemlje, samo su pitali gde idem, i rekla sam da idem na vikend u Budimpestu. Jedino neuobicajeno je bilo da su me pitali da li imam alkohol i cigarete i pretresli torbe svima u vozu....Ah, koja sreca da sam isla na jako kratko i da nisam ponela za Pedjalona rakiju....

da raportiram i ja: voz Beograd Budimpesta, vodila sam sa sobom sina od mojih prijatelja, maloletan. Niko minista nije trazio od papira, cak ni potvrdu da mogu tudje dete da izvedem iz zemlje, samo su pitali gde idem, i rekla sam da idem na vikend u Budimpestu. Jedino neuobicajeno je bilo da su me pitali da li imam alkohol i cigarete i pretresli torbe svima u vozu....Ah, koja sreca da sam isla na jako kratko i da nisam ponela za Pedjalona rakiju....

Eto ,a da si ponela rakiju za pedjalona,mozda  bi ti  oduzeli.  :D

Sve u svemu dobro si prosla  ;)

Cekajte, ovo nista novo nije, granicni policajci su uvek imali pravo da pitaju koliko novca neko ima sa sobom i da li ima povratnu kartu ili rezervaciju smestaja, zar ne?

Eto ,a da si ponela rakiju za pedjalona,mozda  bi ti  oduzeli.  :D

Imaš pravo do 1l žestine da preneseš.