Posted April 4, 2014 A propo price da su zaostrena pravila na aerodromima, da se trazi povratna karta, inace ne dozvoljavaju ukrcavanje, razmisljam, da li bi uvazili neku voznu ili autobusku kartu, recimo, Budimpesta-BG kao dokaz da ce osoba napustiti EU? Mislim da je mnogo pametnije uraditi tako nesto, jer se autobuska ili vozna karta moze jednostavno otkazati i dobiti povracaj novca, mozda uz neki mali procenat izgubljen. Svakako bolje nego baciti pare u vetar kupovinom aviokarte. I ja sam u par navrata razmišljao o takvoj kombinaciji ali bolje ne rizikovati.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2014 Za prvi put, da testiras, uzmes i voznu kartu, i avio, za svaki slucaj. Ako jednom prodje, posle samo voznu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2014 Ja sad idem za mesec dana u Nemačku i naravno ostajem 3 meseca pa sam bio planirao prvo da uzmem normalnu povratnu na 3 meseca ali kad me pitaju kad se vraćam da kažem za 5 dana i da pokažem rezervaciju za voz! Ali nisam hteo da rizikujem i ipak sam uzeo povratnu za 5 dana pa ću jednostavno propustiti let.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2014 Za prvi put, da testiras, uzmes i voznu kartu, i avio, za svaki slucaj. Ako jednom prodje, posle samo voznu A ako ne prođe, onda kažeš čika cariniku, "ček, pa imam ja i avionsku za svaki slučaj". Ako te posle toga ne pozovu na Mosad-style propitivanje, onda ne znam kada će... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2014 A propo price da su zaostrena pravila na aerodromima, da se trazi povratna karta, inace ne dozvoljavaju ukrcavanje, razmisljam, da li bi uvazili neku voznu ili autobusku kartu, recimo, Budimpesta-BG kao dokaz da ce osoba napustiti EU? Mislim da je mnogo pametnije uraditi tako nesto, jer se autobuska ili vozna karta moze jednostavno otkazati i dobiti povracaj novca, mozda uz neki mali procenat izgubljen. Svakako bolje nego baciti pare u vetar kupovinom aviokarte. Ima i avionskih karata koje se mogu otkazati uz povracaj novca... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2014 Kad je neko s ovog foruma poslednji put kupio takvu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2014 Kad je neko s ovog foruma poslednji put kupio takvu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Stigao sam. Uzeo sam i osiguranje jutros na aerodromu. Nisu mi ni trazili osiguranje, niti povratnu. Prvo iskustvo sa avionom: ziv sam se us*o. Stegao sam jednu Austrijanku pored mene, ruku sam mogao da je otkinem. Davno se nisam osecao tako uplasenim i nemocnim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Jaoj, a kako je tek njoj bilo? Sretno druže. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Jel bio taj pandur što ispituje pre nego što odeš na pasošku kontrolu ili te niko ništa nije pitao?(isto važi i za nemce) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 pandur? Nije bilo pandura nigde. Prvo mi ispisali kartu i izmerili prtljag. Posle idem na sprat i pokazem kartu i pasos, pa idem do, ja mislim carinika, u onoj kućici i samo mi pogledao pasoš, skenirao ga i zviznuo pečat. Posle sam isao na terminal A8. Nemacka, isto lik u kućici, skenirao pasoš, zviznuo pečat, aufiderzen. Sto se tice leta, ja sam se oduzeo od straha. Teze mi bilo kad sam video dole zemlju, nego kad smo bili iznad oblaka. Spavao sam sat vremena sinoc, bio sam nervozan. Vrlo neprijatno iskustvo, ali opet bih isao, samo da ne putujem busom sa matorim gastarbajterima koji u 2h jedu kobasice i luk sto se tice nemice, izvinio sam joj se 2O puta. Njoj je bilo smesno. Ona turbulencija me je oduzela. Svako vibriranje sam opazio, promenu zvuka, cak i kad se otvara toalet, pa onaj zvuk. Kada oduzme gas, mislio sam da su crkli motori i da cemo pasti. Sinoc sam gledao air crash investigation. Dodatno sam se unervozio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Omg iskidaćeš sebi dušu od tolikog straha i paranoje Pred sledeći let udri malo po nekoj žestini ili možda neke bonbonice za smirenje ili obadva ...inače prsnućeš od tolike nervoze Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Upravo sam seo da odradim nekoliko check-inova za wizz letove. E sad, za ove koji polaze i dolaze u srbiju je sve standardno kako se i secam> broj pasosa, datum isteka bla bla.. Medjutim kada sam krenuo da odradim check-in za let Brisel-Budimpesta, samo mi je ponudio dugme "check-in", ja kliknuo i on mi izbacio boarding na kome uopste ne pisu detalji o broju pasosa, nacionalnosti, datumu isteka i slicno. Da li je to u redu, razmisljam posto je let unutar sengena, mada koliko se secam i ranije sam leteo destinacije unutar sengena i trebalo je sve isto.. Jesam li nesto sjebao? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Hahahha 4chan najjači si Gledaj i ja kad sam prvi put leteo avionom oduzeo sam se ali mi je bilo lakše kad sam gledao kroz prozor(što nema veze sa mozgom jer se plašim visine )!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Sinoc sam gledao air crash investigation. Dodatno sam se unervozio. Baš si izabrao emisiju pred let Pozdrav i sve najbolje! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Jel bio taj pandur što ispituje pre nego što odeš na pasošku kontrolu ili te niko ništa nije pitao?(isto važi i za nemce) Tamo retko kad ima nekog a i jad sede nikog nista ne pitaju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2014 Upravo sam seo da odradim nekoliko check-inova za wizz letove. E sad, za ove koji polaze i dolaze u srbiju je sve standardno kako se i secam> broj pasosa, datum isteka bla bla.. Medjutim kada sam krenuo da odradim check-in za let Brisel-Budimpesta, samo mi je ponudio dugme "check-in", ja kliknuo i on mi izbacio boarding na kome uopste ne pisu detalji o broju pasosa, nacionalnosti, datumu isteka i slicno. Da li je to u redu, razmisljam posto je let unutar sengena, mada koliko se secam i ranije sam leteo destinacije unutar sengena i trebalo je sve isto.. Jesam li nesto sjebao? Nisi nista sj...ao, sve je to u redu. ne trebaju ti podaci o pasosu za unutar Sengena. Lepo ti putuj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2014 Upravo sam seo da odradim nekoliko check-inova za wizz letove. E sad, za ove koji polaze i dolaze u srbiju je sve standardno kako se i secam> broj pasosa, datum isteka bla bla.. Medjutim kada sam krenuo da odradim check-in za let Brisel-Budimpesta, samo mi je ponudio dugme "check-in", ja kliknuo i on mi izbacio boarding na kome uopste ne pisu detalji o broju pasosa, nacionalnosti, datumu isteka i slicno. Da li je to u redu, razmisljam posto je let unutar sengena, mada koliko se secam i ranije sam leteo destinacije unutar sengena i trebalo je sve isto.. Jesam li nesto sjebao? Nisi nista sj...ao, sve je to u redu. ne trebaju ti podaci o pasosu za unutar Sengena. Lepo ti putuj Hvala! Mada ipak se sećam da sam na letovima unutar šengena popunjavao sve te podatke, pa mi onda na boarding passu iskoči ono ogromno NON EU i onda moram na check-in desk da mi lupe VISA CHECK pečat, dok građani EU zemalja mogu da idu pravo na svoj gate. E sad, to je bilo sa ryanair-om, moguće da kod wizz-a ne treba ili da su nešto u međuvremenu promenili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2014 Upravo sam seo da odradim nekoliko check-inova za wizz letove. E sad, za ove koji polaze i dolaze u srbiju je sve standardno kako se i secam> broj pasosa, datum isteka bla bla.. Medjutim kada sam krenuo da odradim check-in za let Brisel-Budimpesta, samo mi je ponudio dugme "check-in", ja kliknuo i on mi izbacio boarding na kome uopste ne pisu detalji o broju pasosa, nacionalnosti, datumu isteka i slicno. Da li je to u redu, razmisljam posto je let unutar sengena, mada koliko se secam i ranije sam leteo destinacije unutar sengena i trebalo je sve isto.. Jesam li nesto sjebao? Nisi nista sj...ao, sve je to u redu. ne trebaju ti podaci o pasosu za unutar Sengena. Lepo ti putuj Hvala! Mada ipak se sećam da sam na letovima unutar šengena popunjavao sve te podatke, pa mi onda na boarding passu iskoči ono ogromno NON EU i onda moram na check-in desk da mi lupe VISA CHECK pečat, dok građani EU zemalja mogu da idu pravo na svoj gate. E sad, to je bilo sa ryanair-om, moguće da kod wizz-a ne treba ili da su nešto u međuvremenu promenili. U svakom slucaju ti preporucujem da odes na salter i pokazes pasos, bar sam ja to uvek radila. Nekad mi lupe na boarding pass "da sam prosla kontrolu dokumenata", nekad samo udare svoje inicijale, ili neki samo njima znan simbol, a nekad nista. Evo sta kaze na oficijelnom wizzovom sajtu: Путници који нису из ЕУ/ЕЕА морају да оду до пулта за чекирање компаније Wizz Air ради провере докумената пре него што прођу кроз безбедносну контролу до места за полазак. Ако то не учине, путовање им може бити ускраћено. Путници који путују у оквиру шенгенске области не морају да попуне податке из својих путних исправа, већ само да попуне процедуру за чекирање на интернету. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2014 Путници који путују у оквиру шенгенске области не морају да попуне податке из својих путних исправа, већ само да попуне процедуру за чекирање на интернету. Upravo ovo, hvala! Umesto što sam tebe maltretirao, trebalo je malo bolje sam da pogledam na sajtu. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2014 Nema problema, koristice jos nekom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2014 Jos nesto mi je palo na pamet..mozda bih platio veci kabinski prtljag u povratku, pa me zanima kada se to plati da li i dalje imam mogucnost da u kabinu unesem onaj besplatni hand luggage? I da li dete od 5 godina ima pravo na taj isti besplatni rucni prtljag? Danas cu da svratim do Terminala Aerodroma da na vreme proverim koliki je kavez za merenje rucnog prtljaga da ne bude iznenadjenja kad to najmanje bude potrebno.. Da i da. Sto bi se cimao kad ti pisu dimenzije? A na Wizzovom sajtu piše Wizz Air строго правило ”само један кабински пртљаг по путнику” се не мења. Pa me zanima da li je neko skoro putovao sa većim kabinskim prtljagom i da li je mogao još nešto pored njega da unese u avion Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2014 Ne, nije. Pravilo je JEDAN kabinski prtljag ( veliki ili mali). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2014 Znači ne nosim na odmor Hvala na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2014 ili ga spakuješ u torbu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites