Followers 0

Beograd-Budimpesta znam da je tema izlizana,ali moram ovo pitati!

1,240 posts in this topic

Hteo sam da napravim kombinaciju jer sam imao Srbija fleksi da kupim u Bgdu Backa specijal al kao ne moze. Ne znam da l laze salterusa ili je zaista tako. Jos me zaakinula za 18 dinara, tj pokusala je al je morala da vrati :)

Probaj u Putniku. Tamo su jaaako ljbazni. Siguran sam da će moći.

Pre nedelju dana sam putovao za/iz Budimpeste nocnim vozom (u oba praca) i ni traga ni glasa od pljackanja,silovanja i ostalog (kao sto je i za ocekivati).Za mene su to i dalje babske price,kojih se samo kukavice plase.

Kad smo usli na teritoriju Madjarske (dakle u Kelebiji) i kad je voz napustao Budimpestu,oba puta je u voz usla policija (dvojca njih),koji su se prosetali vozom,da vide kakve je stanje.

Nije bilo kupe vagona,vec samo onih salonskih (ili kako se vec zovu;gde smo "svi zajedno").I svuda upaljeno svetlo.I grejanje radi normalno (nije hladno).I da,nije bilo nikakvog kasnjenja (bar na relaciji NS-Bud-NS).

Edited by Laza GNR

Avionski vagoni :P naravno da nema pljackasa, panduri nasi su do SU, setaju se isto kao i Madjari

Gledaj i ja sam mislio da su takve price babske. A onda sam isao nocnim vozom iz Budimpeste za Varsavu i devojci u kupeu pored mene ukrali celu torbu dok je spavala, a i meni u toku voznje vozom neko pokusavao da otvori vrata( a nije bio kondukter i nije bilo stanice blizu)! Mislim da toga ima, naravno ne cesto ali siguran sam da se desava! (za silovanja nisam nikad cuo)

Iz Budimpeste za Varsavu ok, ali ovde su bile silne price za Bg-Bud... A sve je neko cuo od nekog.

Ja imam bolje rešenje.  Često idem za Budimpeštu, uglavnom za neke sitnice i klopu, koja je tamo osetno jeftinija. Pozovem vozača sa kombijem i proverim da li ima popunjen kombi. Ako je skupio grupu do najviše 8 putnika, dolazi na kućnu adresu. Brzo stigne u Bud. a po dogovoru je povratak i sve za 35 evra.

On 1/28/2016 at 3:58 PM, mveruovic said:

Iz Budimpeste za Varsavu ok, ali ovde su bile silne price za Bg-Bud... A sve je neko cuo od nekog.

Isto su bile silne price za taj voz iz Budimpeste za Varsavu i sve isto rekla kazala. Jbg nikad ne znas sta je istina, mozda se stvarno i desava..

Pozdrav,

Da li je neko parkirao automobil na  parkingu pored  trga heroja i gradskog parka . Koja je cena i da li se naplacuje vikendom.

On 1/28/2016 at 3:58 PM, mveruovic said:

Nije sve neko čuo od nekog, ja sam ih lično video par puta pored toga što sam čuo od nekog. Ali sad ih više nema, zahvaljujući tome što idu vagoni sa sedištima kao u autobusu, gde preko noći moraju da budu upaljenja svetla, tako da im nije zgodno da se šetaju mračnim hodnicima jer ih nema.

Edited by RaxCherrych

Baš sam se za vikend vozio do Subotice vozom za Budimpeštu i bio u takvom vagonu i uvek mi je krivo kada naiđem na takav raspored sedišta, a ne na kupee. Kupei su ipak prava draž putovanja vozom.

On 02.02.2016. at 10:00 AM, pedjalon said:

Ne naplaćuje se.

Koliko je siguran taj parking za ostaviti automobil preko noći. Planiram ga ostaviri dva dana.

Siguran kao i svaki drugi.

Parkiraj negde bliže kameri.

Drastično je smanjen broj krađa automobila u Mađarskoj, ako se kradu, to su obično skupi automobili.

Pravilo je ništa vidno ne ostavljati u autu. Moguće je obijanje ako se ostavi torba, jakna, mobilni...

Ко путује бусом, превозником Фудекс, нека има на уму да ти аутобуси скоро да не гасе моторе, посебно ако се деси неки застој. Рецимо у повратку из Будимпеште, пошто креће из Беча, десио се неки застој на улазу у Будимпешту, тако да смо ми чекали тај бус 2,5 сата.

Међутим у току пута се и нама десио велики застој на граници, тако да тај аутобус у нормалним ситуацијама је требало да дође у БГ у 19.00 часова и да затим у 21.00 да крене опет за Будумпешту односно продужи до Беча, међутим ми смо дошли у 23.00, тако да нова тура путника је чекала 2 сата тај исти аутобус, који због тога није имао ни секунд одмора.

Поделио бих искуства што се тиче хране у Будимпешти, поред већ познате Ráday улице, то је иначе улица хране, ми смо пронашли одличну понуду у једној мензи, у улици Szent István при крају до самог Маргарит моста. То је њихова позната понуда 3 у 1, супа, главно јело и салата или неки дезерт.
Такође постоји ресторан all you can eat за 10 евра у Rakoci улици. Постоји још једна турска или арапска менза, али то нисмо стигли да пробамо.

Iako nije baš direktno vezano za temu ali možda nekome zatreba info, otkazani su svi vozovi između Hrvatske i Mađarske ( Zagreb - Budapest, Beli Manastir  - Villany), kako se izjasnila mađarska vlada sigurno u narednih 30 dana.

Može li se sa ovom Specijal kartom Bg-Budimpešta prekidati vožnja? Tipa, izađe se jedan dan u Segedinu i nastavi sledeći

Ne znam može li se prekidati vožnja, ali voz ne ide preko Segedina.. Ranije je saobracao voz Subotica -Segedin, međutim više ga ne vidim na sajtu MAV, a ni na domaćem, što će reći da je ukinut..   

9 hours ago, FilipBgd said:

Može li se sa ovom Specijal kartom Bg-Budimpešta prekidati vožnja? Tipa, izađe se jedan dan u Segedinu i nastavi sledeći

Specijal karte služe samo za jednu vožnju bez prekidanja. (Mada znam za slučaj kada je vožnja prekinuta u Novom Sadu i za koji dana nastavljan put ka Beogradu, ali to je bilo moguće zbog neznanja konduktera).

Prije 4 godine prekinuo u Subotici i nastavio ka BG ali isto neznanje konduktera ili nesmotrenost...

Jel se može to onda regularno izvesti tako što npr. Bp-Segedin ili Segedin-Bp pređem autobusom a ostalo vozom?

55 minutes ago, FilipBgd said:

Jel se može to onda regularno izvesti tako što npr. Bp-Segedin ili Segedin-Bp pređem autobusom a ostalo vozom?

Taj voz ne ide kroz Segedin.

Segedin - Pešta je bolje vozom, ide na svakih sat vremena. Iz Srbije za Segedin voz ne ide, tako da ćeš morati nekako da se snađeš tu, ne znam kakva je situacija što se autobusa tiče. Mada, postoje indicije da bi mogao uskoro da se vrati u saobraćaj voz Subotica - Reske - Segedin, pošto su Mađari uklonili vagon što je blokirao prugu na granici i napravili kapiju, kao kod Kelebije.

Hvala na odgovorima i izvinjavam se na neznanju koje sam usput pokazao, žurio sam :)